Винисиус: Щастлив съм, че ще играя срещу Модрич и нека по-добрият победи

23:27
Винисиус: Щастлив съм, че ще играя срещу Модрич и нека по-добрият победи

Крилото на Бразилия Винисиус Жуниор призна, че съотборникът му в Реал Мадрид Лука Модрич е този, който го е научил на фалцовия пас, който направи за асистенцията за гола на Лукас Пакета срещу Южна Корея. В събота обаче двамата ще бъдат съперници, тъй като “Селесао” се изправя срещу Хърватия в 1/4-финален сблъсък от Световното първенство в Катар.

“Както съм казвал и преди, Модрич винаги ме учи. Не само на терена, но и извън него. Но именно там той ме научи на този пас с външен фалц. С всеки ден се подобрявам, за да имам повече опции, с които да играя. Пакета ми е като брат. Когато напуснах Фламенго, аз му казах, че ще изживеем много по-големи неща. Когато дойдох тук и вкарахме в един и същи мач, аз бях много доволен. Това е сбъдната мечта за нас. Работихме усърдно, за да стигнем до този момент. Не мога да кажа повече, защото се вълнувам, така че спирам дотук. Винаги е трудно да се играе срещу толкова качествени футболисти като Модрич. Той ме е научил на много и продължава да го прави всеки ден. Прави всичко възможно, за да се подобрявам. Приемам го като огледало за мен. Играч на 37 години на подобно ниво, което е рядкост, но футболисти като него, Кристиано Роналдо и Тиаго Силва, които са на възраст, която вече не е нормална, сега се превръщат в нещо нормално. Радваме се за това. Щастлив съм, че ще играя срещу него и нека по-добрият победи.

Неймар ми каза, че Мондиалът е различен от който и да е друг турнир. Сега го изживявам. Знам колко е важно Световното първенство за нашата страна и за всички. Той ми го каза и аз винаги съм го носил със себе си. Не знаех колко е голямо това, но когато чух химна, видях каква е разликата в това да играеш на Мондиал за твоята родина. Още повече за Бразилия - страната с най-много титли, която всеки иска да победи. Щастлив съм да бъда тук, представяйки всички бразилци, както и да играя с моя идол и с приятелите, които имам тук. Тази наша задружност може да ни отведе до много високо място. Имаме 26 играчи тук и мисля, че ако всички си поделяме отговорността, това няма да натежи на никого. Разбира се, тези, които играят повече, имат по-голяма отговорност, но никой не се крие. Мен не ме е страх от нея. Искам да давам най-доброто от себе си и да помагам на отбора. Не само с головете, но и когато се налага да се върна няколко метра назад, за да помогна на защитниците. Това е обща отговорност и ако всички заедно работим, ще ни бъде по-лесно”, коментира Винисиус на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация