Британската полиция e арестувала двама мъже, замесени в обира на дома на Рахийм Стърлинг

01:05
Британската полиция e арестувала двама мъже, замесени в обира на дома на Рахийм Стърлинг

Британската полиция e арестувала двама мъже, за които се смята, че са замесени в обира на дома на английския нападател Рахийм Стърлинг, се казва в разпространено изявление на полицията на графство Съри, на чиято територия се намира имението на 27-годишния спортист.

Домът на Стърлинг беше ограбен на 3 декември, когато в него не е бил никой от семейството му. Заради инцидента Стърлинг напусна лагера на националния отбор на Световното първенство в Катар и пропусна осминафиналната среща срещу отбора на Сенегал (3:0). "Двама мъже бяха арестувани по подозрение за опит за грабеж снощи, 6 декември, в района на Оксшот. Те са задържани", казаха органите на реда, добавяйки, че за задържането на тези хора са използвани кучета и полицейски хеликоптер. "Продължава разследването, за да се установи дали има връзка между тези арести и проникването с взлом в къщата, съобщено през уикенда", се добавя в изявлението. 

По първоначална информация, по време на обира приятелката на футболиста Пейдж Милиан и трите деца на двойката са били в къщата. Според вестник "Дейли мейл" общата стойност на откраднатото е около 300 хиляди британски лири. Изданието припомня, че това не е първи път, когато семейството на футболиста на Челси става жертва на обир. През 2018 година, докато Стърлинг играеше за Манчестър Сити, крадци нахлуха в дома му в Чешир. След това спортистът инсталира 24-часова система за сигурност и купи ротвайлер на име Окан за 15 хиляди паунда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация