Има ли сили световният вицешампион да спре бразилската самба?

07:33
Има ли сили световният вицешампион да спре бразилската самба?

Хърватия и Бразилия откриват четвъртфиналната фаза на Мондиала с двубой от 17:00 часа в Ал Раян.


Европейският тим стигна дотук като втори в група с Мароко, Белгия и Канада, а на осминафиналите отстрани Япония след дузпи. “Златистите” пък спечелиха групата си в компанията на Камерун, Швейцария и Сърбия, а след това отнесоха Република Корея с 4:1 в първия кръг от директните елиминации.


Логично бразилците са считани за фаворити в този мач, като те са с най-големи шансове и за спечелването на титлата изобщо. Титулярните играчи на Тите получиха почивка в последния мач от групата си и после нямаха проблеми с корейците, докато тези на Хърватия вече изиграха четири тежки двубоя и със сигурност ще са по-изморени.


Крайните защитници Борна Соса (заболяване) и Йосип Станишич (травма) са под въпрос в тима на “ватрените”, докато южноамериканците със сигурност на финалите повече няма да разчитат на Габриел Жезус и Алекс Телеш, които са с контузии.


Хърватия и Бразилия се срещнаха на Мондиала преди осем години, като тогава домакините се наложиха с 3:1 след обрат. Тогава Неймар реализира две попадения. 


После отборите се изправиха и в контрола през 2018 година, спечелена отново от “селесао” - 2:0.


Победителят сега ще очаква на полуфиналите Нидерландия или Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация