Дешан: Англия няма слабости в играта

17:03
Дешан: Англия няма слабости в играта

Селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви, че Англия няма слабости в играта, но предупреди, че Килиан Мбапе „е в позиция да направи разликата“ в съботния четвъртфинал между двата тима от 21:00 часа българско време.

Англия е най-резултатният отбор на Мондиала в Катар и има само два допуснати гола в четирите си мача на Световното – при победата над Иран с 6:2 на старта. Запитан относно слабостите на „Трите лъва“, Дешан бе категоричен: „Те нямат такива. Всички отбори имат силни страни, не всички имат слабости, но по-малко силни аспекти. Англия видя как играем четири мача. В края на деня, трябва да идентифицираш зони, в които смяташ, че можеш да ги атакуваш“.

Мбапе е реализатор номер 1 на шампионата до момента с пет гола, като по-голямата част от темите преди сблъсъка бяха концентрирани върху това как англичаните могат да го спрат. „Сигурен съм, че Англия ще е подготвен да се изправи срещу Килиан, както сториха и предишните ни опоненти. Но той е в позиция да направи разликата. Дори и да не изигра най-добрия си мач срещу Полша, отново бе с решителна роля. Но ние притежаваме и други такива футболисти“, каза още Дешан.

До селекционера на действащите световни шампиони бе капитанът на „петлите“ Юго Лорис, който също се изказа ласкаво за „Трите лъва“ и сподели, че отборът сега е „готов да печели трофеи“. „ Англия е амбициозна страна, те дойдоха тук, за да спечелят Световното първенство. Чака ни труден мач, така че от нас зависи да направим всичко възможно, за да спечелим. Англия направи голям прогрес и смятам, че този отбор узрява и е готов да печели трофеи. Те имаха малшанс на последното европейско първенство, но този път са тук за титлата“, каза вратарят на Тотнъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация