Португалия лети високо, но Мароко доказа, че може да бие всеки

07:06
Португалия лети високо, но Мароко доказа, че може да бие всеки

Сензацията Мароко е следващият съперник на Португалия на Мондиала в Катар. Двата тима се изправят в среща от 1/4-финалите, която започва в 17:00 часа на стадион “Ал Тумама” в Доха.


Отборът от Северна Африка си заслужи мястото на този етап след първо място в група с Белгия и успеха над Испания после на осминафиналите. “Лъвовете от Атлас” са малко останали състави на финалите без поражение. Те впечатляват с играта си в защита, като са допуснали само един гол в четири мача. Имат и класен вратар в лицето на Ясин Буну, който в миналия кръг отчая испанците при дузпите.


Португалия също спечели предварителната си група, независимо че в нея загуби от Република Корея. Тимът обаче “избухна” на осминафиналите срещу Швейцария, вкарвайки шест гола. Всичко обаче продължава да се върти около името на Кристиано Роналдо, който във въпросния последен двубой не беше титуляр. Излезлият вместо него Гонсало Рамош заби хеттрик, което като че ли му гарантира място в стартовите 11 и сега.


Мароко има предимството пред всички останали отбори да разчита на подкрепа от страна на местните фенове, което прави двубоите да приличат на домакинства на тима. Освен това съставът се бори да се превърне в първия африкански представител на полуфиналите на световно първенство.


Победителят от срещата ще се изправи на полуфиналите срещу Франция или Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация