Нидерландия и Аржентина поставиха антирекорд на световни първенства

11:44
Нидерландия и Аржентина поставиха антирекорд на световни първенства

Нидерландия и Аржентина поставиха рекорд за най-много дадени картони в един мач на Световно първенство. Двата тима си изкараха общо 18 жълти картона в мача. 


Осем от картоните са за футболисти на Нидерландия, още 8 за играчи на Аржентина, а жълти картони получиха и селекционерът на „албиселесте“ Лионел Скалони, както и помощникът му Валтер Самуел.


Изненадващо обаче в срещата нямаше изгонени, докато мачът още се играеше. Единственият, който получи два жълти картона и все пак си изкара червен, беше Дензъл Дъмфрис, но това се случи чак след победната дузпа на Лаутаро Мартинес. Причината бе, че Дъмфрис се опитваше да разсее играчите на Аржентина преди дузпите.


Общо 15 играчи получиха картони в срещата, което също е рекорд. Леандро Паредес от Аржентина вероятно също трябваше да бъде изгонен, след като срита Нейтън Аке в 89-ата минута, а след това изрита топката към пейката на Нидерландия. Това предизвика може би най-голямото меле в мача.


Двама играчи на „лалетата“ пък заемат първите две места по най-много нарушения на Световното в Катар. Юриен Тимбер има общо 17 нарушения за 5 мача. Втори в подреждането е Дъмфрис, който е с 16 фаула, като 5 от тях са само срещу Аржентина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация