Единадесето място за Алберт Попов във Вал д'Изер

15:16
Единадесето място за Алберт Попов във Вал д'Изер

Най-добрият български скио-алпиец Алберт Попов завърши първия за сезона в Световната купа слалом на 11-то място след едно много добро каране и в двата манша във Вал д'Изер (Франция).

Българинът бе 10-ти след първото спускане и бе изпреварен от Тимон Хоген (Норвегия) и Тобиас Кастлунгер (Италия), които бяха съответно 14-ти и 26-ти преди втория манш. Българинът обаче бе по-бърз от Дейв Райдинг (Великобритания), който потъна до 23-та позиция на финала и така се класира 11-ти в края на състезанието, печелейки 24 точки за Световната купа. 

Победата във френския курорт грабна норвежецът Лука Бротен, който бе втори след първия манш, зад своя сънародник и действащ носител на малкия кристален глобус в дисциплината Хенрик Кристоферсен. Принца на Викингите обаче допусна няколко неточности във второто си спускане и завърши на 6-та позиция.

Втори зад Бротен на финала се класира Мануел Фелер от Австрия, за когото това в второ качване на почетната стълбичка за уикенда. Той завърши на втората позиция и във вчерашния гигантски слалом. Трети на подиума се качи швейцарецът Лоик Меяр.

В генералното класиране за Световната купа лидер с 520 точки остава действащият шампион Марко Одермат (Швейцария). Втори с 380 е Александър Омод Килде (Норвегия) като и двамата не стартираха в днешния слалом. Бротен заема третото място в общото подреждане с актив от 215 точки.

Сезонът в Световната купа при мъжете продължава идната седмица със скоростните стартове във Вал Гардена (Италия). В четвъртък на „Саслонг“ ще се проведе отмененото от Бийвър Крийк спускане, след това е петък ще има супергигантски слалом, преди в събота да има още едно спускане.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация