Аржентина преодоля Хърватия с класика и вече чака съперника си на финала (видео)

22:57
Аржентина преодоля Хърватия с класика и вече чака съперника си на финала (видео)

Блестящо представяне на Лионел Меси бе в основата на класирането на Аржентина за финала на Световното първенство в Катар. "Гаучосите" победиха Хърватия с 3:0 и ще играят в битката за титлата за втори път в рамките на осем години. Те чакат победителя от другия полуфинал между Франция и Мароко.

Меси откри резултата в 34-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Хулиан Алварес. Пет минути по-късно нападателят на Манчестър Сити удвои аванса на южноамериканците след индивидуален пробив. Блестящо изпълнение на Меси доведе до третото попадение, при което той асистира на Алварес.

Двата отбора започнаха предпазливо двубоя и това доведе до липса на голови ситуации в първата част на двубоя. Хърватите владееха топката в по-големи периоди и поддържаха ниско темпо. Всяко докосване на Меси до топката караше трибуните, на които преобладаваха аржентински фенове, да избухват. В 20-ата минута звездата притесни привържениците, тъй като показа, че е усетил някаква болка, но бързо възстанови движението си.

Първият удар на "гаучосите" към Ливакович дойде в 25-ата минута. Далечният изстрел на Енцо Фернандес бе отразен от вратаря, който имаше време да стигне до топката. Ковачич на два пъти направи страхотни пробиви през центъра, като премина сериозна дистанция, но и в двата случая не се стигна до опасност пред Мартинес.

Бърза атака на Аржентина в 32-ата минута изненада защитата на съперника. Подаване на Фернанес през центъра изведе Алварес сам срещу Ливакович. Вратарят го повали и съдията посочи бялата точка, а Меси реализира отсъдената дузпа. С това попадение Лео изпревари Габриел Батистута и стана най-резултатният аржентинец на световни първенства. Той вече има 11 попадения, а пет от тях дойдоха в Катар.

Фантастичен гол на Хулиан Алварес удвои аванса на "гаучосите". След ъглов удар на хърватите топката стигна до Меси, който отклони топката към Алварес. Той напредна, влезе в наказателното поле, след два рикошета кълбото остана в него и нападателят прати топката в мрежата за 2:0.

Тимът на Златко Далич беше объркан от двойния удар, който получи, и можеше да изостава и с повече преди почивката. Мак Алистър засече прекрасно топката след ъглов удар и само отличната намеса на Ливакович предотврати трето попадение във вратата му. Малко преди почивката Хърватия стигна до ситуация, като центриране на Юранович бе отклонено и Мартинес трябваше да се намесва.

Далич опита да промени нещо със смени. Той пусна Оршич и Влашич на почивката, а малко след това вкара в игра и героя от мача с Бразилия Бруно Петкович. Идеята бе тимът му да изглежда доста по-офанзивно, но това не се получи. Аржентина поведе с два гола и на осминафиналите, и на четвъртфиналите. След това трябваше да се мъчи в края срещу Австралия, а срещу Нидерландия допусна изравняване. Сега тимът на Скалони бе решен да не допуска подобно развитие.

"Гаучосите" стояха отлично, като не позволиха на съперника да осъществи натиск. В същото време организираха отлични бързи атаки. При една от тях Алварес бе изведен, той подаде на Фернанедс, но до удар не се стигна. В 58-ата минута Меси направи двойно с Алварес и стреля, но ъгълът не бе голям и Ливакович отрази удара.

Скалони направи дефанзивна смяна и пусна Лисандро Мартинес на мястото на Паредес. Секунди след това аржентинците се разминаха с получаване на гол. След ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле. Ловрен успя да насочи топката с глава, но изстрелът не бе силен и Мартинес изби.

Надеждите на хърватите приключиха в 69-ата минута, когато Лионел Меси съвсем ги пречупи. Звездата на Аржентина проби отдясно, завъртя Гвардиол, преодоля го и се освободи в наказателното поле. След това сложи топката на крака на Алварес, за когото не бе проблем да я прати в мрежата.

Срещата бе решена, но аржентинците имаха шанс за нов гол в 83-ата минута. Влезлият като резерва Пауло Дибала отклони към Мак Алистър. Неговият удар от воле прати топката на сантиметри от лявата греда на Ливакович. Малко по-късно Хърватия имаше добра възможност за почетен гол. Перишич прати топката към далечната греда, но Ловрен не успя да я засече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация