Франция е на крачка от втори пореден финал, но Мароко е готов за нова сензация

07:07
Франция е на крачка от втори пореден финал, но Мароко е готов за нова сензация

Франция продължава защитата на световната си титла с двубой срещу приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко. „Петлите“ са само на крачка от това да играят на финал на световно първенство за втори пореден път, а голямата цел е да станат едва третият отбор след Италия и Бразилия, който успява да защити титлата си. 


След като Мароко влезе в историята като първия африкански отбор, който стига до полуфинал на световно първенство, сега „атласките лъвове“ ще опитат с помощта на шумната подкрепа на своите фенове да стигнат до големия финал.


“Петлите“ влизат в срещата като абсолютен фаворит. На четвъртфиналите те отстраниха европейския вицешампион Англия след много трудна победа с 2:1, дошла след гол десетина минути преди края на Оливие Жиру. „Трите лъва“ седяха много добре в голяма част от мача, но опитът и класата на „сините“ си проличаха и те продължиха пътя си към трета Световна купа.


Добрата новина за селекционера на тима Дидие Дешан е, че той почти сигурно няма да има отсъстващи футболисти. Адриен Рабио и Дайо Упамекано са с леки вирусни симптоми, но не се очаква да имат проблеми със започването на срещата.


„Атласките лъвове“ влизат като аутсайдер в полуфиналния сблъсък, но това за тях не е нова роля. Те бяха такива и срещу Испания, и срещу Португалия, а сега и двете иберийски страни са у дома, като дори не успяха да вкарат във вратата на северноафриканците.


Селекционерът Уалид Реграги, който вече е със статут на национален герой има кадрови проблми, с които ще трябва да се справя. Почти цялата мароканска защита е под въпрос, в това число Найеф Агер и Нусаир Мазрауи, които изпуснаха двубоя с Протугалия на 1/4-финалите. Съмнения има и около здравословното състояние на Ромай Сайс, но е възможно поне двама от тримата да бъдат вдигнати за мача с Франция, като по-големи шансове изглежда имат двамата централни бранители. Наказан е Уалид Кедира.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация