Барселона готви оферта за национал на Мароко

08:58
Барселона готви оферта за национал на Мароко

Няколко от отличилите се играчи на Световното първенство в Мароко вече са обект на спекулации за трансфери, като преди това малко известният полузащитник Азедин Унахи привлича най-голямо внимание. Испанската спортна преса свързва 22-годишния полузащитник с Барселона, а от неговия френски клуб Анже признаха, че са се примирили, че ще загубят след забележително му представяне на Мондиал 2022. 


Ако трябва да направи ход през януарския трансферен прозорец, това щеше да бъде забележително изкачване, постигнато почти единствено на най-голямата сцена на футбола, тъй като Унахи пристигна в началото на Световното първенство без опит извън Мароко и Лига 1. Слаб и крехък, той изглежда като перо, но представянето му в сърцето на мароканския отбор блесна, дори с по-известни съотборници, които също приковаха вниманието и взеха наградите за най-добър играч на мача. 


„Кой противников играч ме впечатли? Бях приятно изненадан от номер 8. Вече не помня името му, съжалявам за това", каза подалият оставка испански селекционер Луис Енрике. 


Преди две години и половина Унахи играеше в Авранш във френската трета дивизия, след като беше освободен от Страсбург, където се премести от Мароко на 15-годишна възраст. След един сезон той подписа в Лига 1 с Анже и по това време миналата година получи изненадваща първа повиквателна от Мароко за Купата на Африканските нации в Камерун, където влезе направо в титулярния състав за първия мач.


Полуфиналът на Световното първенство срещу Франция в сряда ще отбележи 16-ия му мач за Мароко тази година, тъй като той поема стабилно командване на халфовата линия. Унахи движи отбора напред в притежанието на топката, свързвайки играта умело с широк набор от пасове, бързи крака в малки пространства и привидно безкрайна енергия. В мача срещу Испания той пробяга близо 15 км. 


„Той ще извърви дълъг път, това е сигурно. Знам, че няма да мога да го задържа много дълго. Но ние приемаме това, защото ние сме клуб, който е трамплин, който открива играчи“, каза президентът на Анже Шабане. 


Испанските вестници съобщиха, че трансферната стойност на Унахи преди Световното първенство от 4 милиона евро значително се е увеличила, като Барселона се готви да направи оферта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация