Премията на Мбапе при световна титла равна на заплатата му за 2 дни в ПСЖ

09:35
Премията на Мбапе при световна титла равна на заплатата му за 2 дни в ПСЖ

Всеки един футболист на Франция ще прибере премия в размер на близо 400 000 евро, ако "петлите" спечелят световната титла в Катар.


По регламент сумата ще бъде резервирана и за отпадналите заради контузии в последния момент - Нкунку и Бензема, въпреки че те стегнаха багажа, без да запишат и минута игра. Сумарно премии ще вземат 26 футболиста и 4 треньора или общо 30 души.


"Има обаче разлика дали се казвате Килиан Мбапе или Коло Муани. Въпреки че парите са еднакви, стойността им е различна за отделните футболисти. При повечето титуляри не стигат дори за 13-та заплата", уточнява Венсан Шодел - основателят на Обсерваторията за спорт и бизнес.


В случая с Килиан Мбапе нивата са направо сюрреалистични. На практика световната титла ще му донесе толкова, колкото и 2 работни дни по договора му с ПСЖ


Премиите се изчисляват на базата на бонуса, който ФИФА ще изплати на Франция за участието й на Мондиала. От него 30% ще отидат за футболистите, а останалите ще бъдат разпределени като помощ за аматьорските клубове в страната.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация