Касийяс: Не трябваше да има дузпа срещу Хърватия

17:56
Касийяс: Не трябваше да има дузпа срещу Хърватия

Легендарният испански страж Икер Касийяс изрази мнение, че е нямало нарушение на Доминик Ливакович срещу Хулиан Алварес за дузпата, от която Лионел Меси откри резултата за Аржентина при победата с 3:0 над Хърватия на полуфинала на Световното първенство в Катар.

Касийяс написа в Туитър, че е “напълно съгласен” със следния коментар на бившия мексикански рефер Фелипе Рамос Рисо, който има три свирени мача на Мондиал 2002: “Важни данни, заради които не трябваше да се отсъжда дузпа: десният крак на вратаря остана на терена, контактът е неизбежен заради инерцията на отиграването и топката. Въобще няма спъване, контактът е неизбежен”.

Световният шампион от 2010 г. също така посочи грешките на “ватрените”, довели до първите два гола на “гаучосите” в мача. “В този първи полуфинал Хърватия допусна грешки в защита, предоставяйки възможности, от които Аржентина знаеше как да се възползва. Две чисти положения и два гола. Първият беше вследствие на лош удар, при който Ловрен излезе напред, а вторият дойде след корнер, който завърши в хърватското наказателно поле (след контраатака - б.р.)”, написа Касийяс.

Бившият вратар на Реал Мадрид не пропусна и да качи своя снимка пред “Лусаил”, където се изигра снощният мач от Мондиал 2022.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация