"Време е ЦСКА отново да бъде шампион"

13:02
"Време е ЦСКА отново да бъде шампион"

Тиаго Силва бе един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. Неговата връзка с България бе изключително силна, а той продължава да се интересува какво се случва у нас. Бившият ляв защитник даде интервю за “Тема Спорт” по време на полуфинала от Световното първенство между Аржентина и Хърватия и си припомни част от славните моменти по родните терени.   

- Тиаго, ако не стане чудо, Аржентина е на финал… 

- Ужас, ужас. Виж ги тези хърватите как играха срещу нас, а сега се излагат. Много лоша работа.   

- Явно последните дни не са добри за теб – Бразилия отпадна, от този свят си отиде Миодраг Йешич… 

- Да, за съжаление. Нямах силна връзка с Йешич и не говорех много с него извън съблекалнята, но много го харесвах и ми беше приятно да бъде мой треньор. Много съжалявам за инцидента. Стана ми много тъжно…   

- Но пък винаги си имал силна връзка с България… 

- Да, да… Дори преди няколко дни, когато Бразилия играеше, се чух с Гриша Ганчев.   

- Да не те е бъзикал за отпадането? 

- Не. Той много харесва нашия национален отбор.   

- Ти си и футболен агент – мога ли да предположа, че ти се е обаждал за футболисти. Може ли да доведеш някой твой сънародник в ЦСКА? 

- (Смее се.) Не, не. Аз вече все по-малко се занимавам с това. Не ми остава време. Съсредоточен съм върху строителния ми бизнес. В него аз мога да контролирам нещата. В мениджърството трябва да отделяш доста време, а парите не са много.   

- Как върви строителството? 

- Много добре. През май 2023-та трябва да завърша една бизнес сграда, а преди това ще започна строеж на голяма жилищна сграда в един от най-красивите и атрактивни туристически центрове в Бразилия – Грамадо. Там живеят 30 хиляди души, а годишно идват 9 милиона туристи. Ще оставя един апартамент за себе си, няколко ще давам под наем, а останалите ще продам.   

- Знаеш ли, че Гриша Ганчев планира да започне строеж на “Българска армия” след Нова година? 

- За нов стадион се говори още когато аз бях в ЦСКА, преди близо 20 години. Време е да се случи. Отборът го заслужава. Феновете го заслужават и знам, че Гриша Ганчев може да го направи.   

- Да те очакваме ли в България за откриването му? 

- Не, не. Искам по-рано да дойда. България много ми липсва. Надявам се още тази година да дойда, за да празнуваме шампионска титла.  

- Смяташ ли, че може да се случи? 

- Да, защо не. Ето, отборът е на първо място. През есента се видя, че Лудогорец вече не е толкова страшен. Трябват труд, вяра, амбиция. Време е ЦСКА отново да бъде шампион. А и в състава има бразилци, значи всичко е възможно. Няма да има по-хубаво нещо от това отборът да е шампион и да играе на нов стадион. Видях проектите и е много красиво, дано скоро се случи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация