ФИФА отряза Зеленски за реч преди финала

17:07
ФИФА отряза Зеленски за реч преди финала

Световната футболна централа ФИФА е отхвърлила молбата на украинския президент Володомир Зеленски да отправи видеообръщение преди финала на Световното първенство в Катар. Според CNN намерението на украинския държавен глава е било да се обърне към футболната общественост преди сблъсъка между Аржентина и Франция с послание за мир. Все още не е ясно дали Зеленски е предложил да се включи на живо, или да предостави запис, който да бъде прегледан предварително и след одобрение от страна на ФИФА да бъде излъчен. Не са ясни и мотивите на световната централа да отхвърли тази идея.

От „Дейли Мейл“ добавят, че са отправили запитване към ФИФА именно за мотивите за отказа, но така и не са получили отговор.

CNN твърди, че все още разговорите между двете страни продължават и има известна възможност в последния момент ФИФА да разреши на Зеленски да отправи своето послание.

Украинският президент направи подобни обръщения на няколко големи форума през тази година. Така бе на срещата на Г-20, на церемонията по връчването на музикалните награди „Грами“, както и по време на филмовия фестивал в Кан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация