Проблем за Франция! Жиру под въпрос за финала заради травма

08:17
Проблем за Франция! Жиру под въпрос за финала заради травма

Селекционерът на Франция Дидие Дешан получи неприятна новина точно преди финала на Световното първенство срещу Аржентина. Специалистът може да се лиши от услугите на един от най-важните си играчи. Става въпрос за нападателя Оливие Жиру, пише "Екип".


36-годишният ветеран се представя блестящо в Катар и има 4 гола на сметката си до момента в 5 изиграни мача. Той обаче може да остане извън сметките за финала. Участието му в днешния сблъсък с "гаучосите" е под сериозна въпросителна. Причината за това са болки в дясното коляно, които е почувствал на една от последните тренировки на отбора.


Ако Жиру не може да играе, най-вероятно мястото му ще бъде заето от Маркюс Тюрам, който ще застане на левия фланг на атаката, а Килиан Мбапе ще бъде преместен в ролята на централен нападател.


В лагера на Франция имаше и други проблеми през седмицата, като няколко играчи страдаха от така наречения камилски вирус. Все пак Рафаел Варан, Ибрахима Конате, Кингсли Коман, Адриен Рабио и Дайо Упамекано се завърнаха към тренировъчния процес и се очаква да са на линия за големия двубой довечера.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация