Доминик Ливакович се насочва към Висшата лига още през януари

21:59
Доминик Ливакович се насочва към Висшата лига още през януари

Хърватският вратар Доминик Ливакович със сигурност напуска Динамо Загреб през зимния трансферен период и ще има нов отбор, най-вероятно в английската Висша лига, пише вестник "Спортске Новости". Ливакович направи страхотен турнир и има сериозен принос за достигнатото трето място от Хърватия на първенството в Катар. 

Хърватия най-напред елиминира Япония след изпълнение на дузпи на осминафинала, а след това по същия сценарий беше преодоляна и Бразилия. Според вестника Ливакович е подписал в последните дни договор с една от най-сериозните мениджърски агенции на Острова - "Стеларс", чиито служители започват да му търсят отбор. Клиенти на агенцията са Джак Грийлиш, Калвин Филипс, Бен Чилуел, Ибрахима Конате, Люк Шоу, Едуардо Камавинга, както и вратарят Джордан Пикфорд. 

Първият клуб, с който е осъществен контакт, е Манчестър Юнайтед, се казва още в публикацията. "Червените дяволи" са го оглеждали още през лятото, когато са могли да го привлекат едва за 4,3 милиона паунда. The Athletic добавя, че той е трябвало да бъде заместник на Давид Де Хеа в Юнайтед, но вместо него тимът е привлякъл Мартин Дубравка под наем. Същият източник твърди, че тогава той е бил в радара на няколко отбора от английската Висша лига, включително Лестър и Нотингам Форест, но до сделка не се стига. Споменаваше се и интерес от Байерн (Мюнхен), но баварците отрекоха този вариант, както и за клубове от Франция. 

Сега обаче цената вероятно ще започне около 15 милиона евро, което е разумно начало за играч над 25 години и от малък футболен пазар. Проблемът пред Юнайтед е, че най-напред те трябва да решат какво ще се случи с Де Хеа. Испанският страж е с договор до юни 2023-а година и не е ясно ще остане ли на "Олд Трафорд", или не. Мароканският вратар Бону също е в полезрението на Ерик тен Хаг, но Ливакович е с четири години по-млад.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация