Ето как Дешан надъхал французите на почивката, при 0:2

07:02
Ето как Дешан надъхал французите на почивката, при 0:2

Френските медии разкриха какво е казал селекционерът на “петлите” Дидие Дешан на футболистите си на полувремето на финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина. Французите губеха с 0:2 след първата част и не бяха отправили нито един удар, а Дешан направи двойна смяна още преди почивката, като извади от игра Оливие Жиру и Усман Дембеле. 


“Момчета, хайде без обиди. Разбирате ли каква е разликата? Аржентинците играят на скапания финал, а ние - не!”, заявил Дешан, след което ударил по масата. 


“Не съм доволен от това, което показахме до момента. Имаме едно отлично качество - силния характер. Това ми харесва. Не изпускайте мача. Всичко може да се промени много бързо. Трябва да вярваме до края”, добавил наставникът на “петлите”. 


Килиан Мбапе също се е опитал да мотивира съотборниците си. Според RMC Sport звездата на французите е казал следното в съблекалнята: “Това е финал на Световно първенство, мач на живота. Със сигурност по-лошо не може да стане. Връщаме се на терена и няма да позволяваме на съперника да играе по същия начин, защото това би било глупаво. Или започваме да печелим всички единоборства, или трябва да направим още нещо. Момчета, това е финал на Световно, случва се веднъж на 4 години. Можем да се върнем в мача!”. 


Мотивиращите думи на Дешан и Мбапе явно са подействали на отбора, защото през второто полувреме Франция успя да изравни с два гола на звездата на Пари Сен Жермен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация