Русия напуска УЕФА и отива в Азия

17:23
Русия напуска УЕФА и отива в Азия

Руската футболна федерация ще преустанови участието си в УЕФА и ще се присъедини към Азиатската футболна конфедерация (АФК). Това сподели президентът на руската федерация Александър Дюков. Официалното решение се очаква да бъде обявено на 27-и декември, а крайният срок за присъединяване към АФК е до края на тази година. 

Както е известно, УЕФА наложи забрана на националия отбор на Русия и клубните му отбори да участват в международни турнири под нейна егида заради конфликта в Украйна. ФИФА също предприе рестрикции срещу страната, но сега пред нея се открива възможност да стане част от азиатския футбол, като според Дюков световната централа ще позволи на руски клубове да играят в турнири на АФК.

"Пред нас сега се открива шанс да се завърнем във футбола и да се подготвяме за Световното първенство през 2026-а година. Обмисляме сериозно възможността да напуснем УЕФА и да се присъединим към АФК, но трябва да вземем това решение до 31-и декември, ако не искаме да загубим още ценно време. Повечето ни клубове подкрепят тази стъпка. Футболът в Азия вече се развива с високи темпове и това е една възможност за нас", сподели Дюков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация