Стоичков направи първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив

12:06
Стоичков направи първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив

Великият български футболист Христо Стоичков направи първа копка за изграждането на спортен комплекс в Пловдив. Церемонията се състоя днес, 26 декември, от 10,15 часа на игрищата до ЕГ "Пловдив" На нея присъстваха кметът на града Здравко Димитров, неговият заместник Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица (Пловдив) Христо Христов.  

Това е един подарък за Кършияка и неговите жители и трябва да се чувстваме горди, че го имаме. Това заяви легендата на българския футбол Христо Стоичков по време на символичния старт на строежа на новия спортен комплекс. На церемонията присъстваха над 150 души, сред които и много деца, които чакаха да се снимат и получат автограф от носителя на Златна топка.

Първият етап на проекта е на стойност от 7 млн. лева, като ще има и две големи игрища с размери 110 х 73 метра, както и терени за мини футбол. Идеята е те да бъдат ползвани от академията на ФК „Марица”, откъде именно е тръгнал най-великия ни футболист. На терена от 50 дка ще има игрища на открито за футбол, баскетбол, хандбал, волейбол, тенис, както и фитнес на открито. Очаква се строежът да бъде завършен преди края на 2023 година, като по план строителните дейности трябва да приключат до 210 дни.

„Честити празници на всички вас. Пожелавам ви да постигнете повече през 2023 година, отколкото през изминалата. Да направим така през новата година, че да се гордеем. Аз съм от Кършияка и не забравям откъде съм тръгнал. Искам да благодаря на всички хора които са замесени в този проект и да знаят, че ние кършияклии не се делим. Тази зала и тези терени трябва да може да се ползват от всички деца. Благодарим, че направихте реализацията на този проект толкова бързо. Виждате какъв проект е - уникален, да е изпълнен за една година е напълно нормално, за да можем тези деца като идват да вървят с гордо изправена глава и да казват, това си имаме такъв комплекс в Кършияка”, заяви още Стоичков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация