Мартинес обявил решението си още след мача с Мароко

16:42
Мартинес обявил решението си още след мача с Мароко

Бившият селекционер на националния отбор на Белгия по футбол Роберто Мартинес казал на играчите си, че ще напусне поста след Световното първенство след поражението от Мароко с 0:2 в груповата фаза – нещо, което той признал, че „ще го преследва дълго време“, пише агенция „Ройтерс“.

Полуфиналистите от Мондиал 2018 не успяха да се класират за елиминациите на шампионата в Катар след като завършиха на трето място в група F.

Мартинес отхвърли слуховете за напрежение в отбора по време на първото си интервю след като се раздели с националния отбор.

„Мачът срещу Мароко ще ме преследва дълго време. Не бяхме себе си. Малко като на мача с Канада между другото. Не бяхме в състояние да спечелим тези мачове. Срещу Хърватия беше различно. Ние вероятно сме отборът, който създаде най-много шансове срещу хърватите. Няма да намерите експерт, който да обясни защо не реализирахме гол в последния половин час. Въпрос на милиметри“, коментира Роберто Мартинес.

„Казах на играчите след мача с Мароко, че ще се оттегля от поста. Всички знаеха, че срещата с Хърватия ще бъде последна за мен. А бих искал да кажа „довиждане“ на 19 декември.

„Фалшивите новини придобиха все по-голямо значение, когато „Екип“ пише, че Еден Азар и Ян Фертонген са се скарали, на всички им се струваше, че медиите захапаха тази информация. Затова решихме да се дистанцираме от външния свят. От този момента нататък видяхме различен отбор. Това ни направи по-силен. А колко процента истина е имало в информацията? Нула“, заяви бившият белгийски селекционер.

„През 2018 година имахме три контроли, но не и този път. Някои страни използваха груповата фаза като подготвителни мачове. Това бе цената на турнир, който се провежда през зимата. Трябваха ни два мача, за да сме готови. Преди четири години чувствах още на летището, че сме готови, а тук само два дни преди мача с Хърватия“, каза още Роберто Мартинес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация