Валери Божинов с пореден грандиозен трансфер в Италия

15:12
Валери Божинов с пореден грандиозен трансфер в Италия

Валери Божинов осъществи пореден грандиозен трансфер в Италия! Този път обаче Божигол няма да облече екипа на някои от грандовете на Ботуша, а ще замени футболните гащета и обувки с официален костюм и ще се присъедини към екипа на "Скай Италия", където ще си партнира със считания за най-добър спортен журналист в света Джанлука Ди Марцио. На няколко пъти до момента Императора бе гост в "Скай", но от днес той официално парафира договор до 31-ви юли. Контрактът предвижда между 15 и 20 платени участия на бившия нападател в телевизията, като първото от тях започва още днес с "Калчомеркато". Голяма част от предаването ще бъде посветена на легендата Джанлука Виали, който напусна този свят по-рано днес. 

Досега Божинов бе гост с Джанлука Ди Марцио в "Калчомеркато" на няколко пъти през настоящия сезон, като на шести декември анализира срещите от италианската Серия "Б". По традиция гостите в предаването правят интервюта, а Божинов може да се похвали със свои заедно със световните шампиони Фабио Канаваро, Фабио Гросо, Пипо Индзаги и Алерто Джилардино при последното му участие.

Договорът на Божинов с медийния гигант предвижда анализ на мачове от Купата на Италия, срещите от Серия Б, от Лига Европа и Лига на конференциите, както и някои мачове от Серия „А“, за които "Скай Италия" държи правата за излъчване. 

„Да, от днес парафирах със "Скай" до 31-ви юли. За мен това е много голямо признание. Ясно е, че имам още много да уча, но пред себе си виждам нови хоризонти. Сега гледам на футбола от друга гледна точка. Амбициран съм и искам да се развивам. За мен това е голяма възможност и благодаря на "Скай". Много италиански легенди минаха по този път, включително и Джанлука Виали, мир на праха му. В момента уча, тъй като досега съм бил само професионален футболист. Искам да опитам нови неща и да науча още много“, каза Божинов пред sportal.bg.

Първите мачове, които Валери Божинов ще анализира, са срещите от турнира за Купата на Италия. На 12-и януари Фиорентина се изправя срещу Сампдория, а Рома приема Дженоа, като се очаква Божинов да интервюира легендарния наставник на „вълците“ Жозе Моуриньо, с когото са в чест контакт. 

Много футболни легенди вече имат такива договори с медийния гигант "Скай Италия", сред които Алесандро Костакурта, Естебан Камбиасо и Фабио Капело, които анализират мачовете от Шампионска лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация