Давид Вагнер е новият мениджър на Норич

23:28
Давид Вагнер е новият мениджър на Норич

Втородивизионният Норич Сити представи новия си главен треньор Давид Вагнер. Германецът, който преди това беше начело на Хъдърсфийлд, подписа договор за 12 месеца и поема работата на стадион "Кароу Роуд" от Дийн Смит, който подаде оставка на 27-и декември.

"Канарчетата" имаха за цел незабавно връщане в английския футболен елит, но в последните 13 мача имат само три победи. Освен това в последните четири срещи са спечелили едва точка и всички тези факти принудиха ръководството да предприеме промени.

Вагнер пристига в Норич заедно с асистент-мениджъра Кристоф Булер, както и с помощник-треньора Андрю Хюс. Новият екип ще дебютира официално в неделя в срещата от третия кръг на турнира за Купата на Англия срещу Блекбърн Роувърс. Треньорът по статичните положения Алън Ръсел имаше ангажимента да води Норич в последните два мача, в които направиха равенство срещу Рединг и отстъпиха на Уотфорд.

"Това е много специален момент, който ме кара да се чувствам горд. Базата, терените и тренировъчния център са топ-ниво. Сега ние трябва да се концентрираме и да дадем всичко от себе си, за да излезем от тази ситуация. Това е ново предизвикателство за нас. Знаем с екипа ми, че няма да е лесно, но сме мотивирани и вярваме в успеха, заяви Вагнер. Норич е на 11-о място в Чемпиъншип с 36 точки, на 3 зад Милуол, който заема последната позиция в зоната за плейофите за влизане във Висшата лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация