Барса надви Атлетико в дерби с два червени картона (видео)

01:06
Барса надви Атлетико в дерби с два червени картона (видео)

Барселона не изигра много силен двубой, но успя да пречупи Атлетико Мадрид за успех с 1:0 в столицата в дербито от 16-ия кръг на Ла Лига. Това вече означава, че каталунците имат 3 точки аванс на върха пред Реал Мадрид. Усман Дембеле реализира единствения гол в 22-рата минута.


Мачът оправда очакванията за драматичен сблъсък, който в края дори беше оцветен в червено след изгонването на Феран Торес и Стефан Савич. Бившият играч на “лос кулес” Антоан Гризман пък направи сериозен пропуск в добавеното време, с което лиши Атлети от заслужено реми. Дискусии породи попадението на Дембеле, защото домакините претендираха за нарушение на Гави при атаката.


Гостите, които бяха без наказания Роберт Левандовски, можеха спокойно да водят с 2:0 в средата на първата част, но не го сториха. После те имаха и късмет при някои ситуации, а при други вратарят им Марк-Андре тер Стеген спасяваше. Така Барса си тръгна с победа от стадиона, на който загуби в предишните си две визити. 


Барселона създаде първата опасност в 3-тата минута, но домакините отправиха първия точен удар чрез Бариос в 5-ата. В 9-ата пък Андреас Кристенсен реши да изненада Ян Облак с далечен шут, но словенецът спаси с лекота. 


Ансу Фати пропусна да изведе Барса напред в 10-ата минута, когато ударът му беше блокиран от Хименес.


"Блаугранас" видимо доминираха и в 22-рата минута поведоха в резултата чрез Дембеле. Педри изработи попадението, след като увлече петима състезатели на противника и после подаде към Гави, който продължи към французина. Домакините оспориха гола, настоявайки да бъде отсъдено нарушение на Гави срещу Рейнилдо, но съдиите не видяха такова. 


Само две минути по-късно Хосе Мария Хименес по погрешка подаде към Педри, който се оказа сам срещу вратаря, но не успя да го прехвърли.


Домакините се активизираха и в 32-тата Маркос Йоренте за малко да порази мрежата на Тер Стеген, след като негов удар се отби в тялото на съперник. На повторенията се видя, че в случая кълбото се отбива от прилепената към тялото ръка на Роналд Араухо, заради което вероятно не беше маркиран наказателен удар.


Секунди по-късно Хименес засече с глава и топката мина много близо до ъгъла на Тер Стеген, като германецът нямаше да има шанс да спаси. 


В 37-ата вратарят на Барса пак беше застрашен - този път от включване и удар на Науел Молина. И този път обаче топката излетя в аут. 


Тер Стеген спаси своите от сигурен гол в 42-рата, когато Гризман насочи кълбото под гредата, но стражът изби в корнер. След неговото изпълнение пък вратарят увисна, но пък Рейнилдо не съумя да насочи топката в мрежата. 


Игровото превъзходство на "рохибланкос" продължи и след паузата. Жоао Феликс и Гризман стреляха към вратата в първите десетина минути от тази част. 


В тези тежки за каталунците минути Усман Дембеле се разигра и набързо създаде няколко опасности пред вратата на Атлетико. Отборът на Чави изравни играта, а и постепенно треньорите вкараха доста футболисти от пейката. В 72-рата Феран Торес изстреля топката в мрежата, но попадението правилно не беше признато заради засада. 


Във финалните десетина минути последва нов опит за натиск на Атлетико. В 88-ата Тома Льомар шутира силно, но неточно. В добавеното време Мората претендираше за дузпа, каквато нямаше.


На заден план при тази ситуация Феран и Стефан Савич се сграбчиха и едва не се сбиха, заради което получиха директни червени картони. 


В четвъртата минута от планираните от арбитъра шест Гризман направи 100-процентов пропуск от 2-3 метра пред голлинията, като Араухо беше човекът, който спаси своите с намеса точно пред голлинията.


През идната седмица Барселона отива в Саудитска Арабия за турнира за Суперкупата на Испания. Там в четвъртък тимът ще играе с Бетис в единия полуфинал, а в другия ден по-рано съперници са Валенсия и Реал Мадрид. Победителите ще спорят за трофея в неделя. Съответно тези четири тима няма да имат мачове за първенство следващия уикенд. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация