Големият Гарет Бейл каза "Край!"

17:27
Големият Гарет Бейл каза "Край!"

Голямата звезда на Уелс Гарет Бейл обяви решението си да сложи край на своята футболна кариера едва на 33 години. Бившият ас на Тотнъм Хотспър и Реал Мадрид анонсира новината в своя профил в „Туитър“, като подчерта, че прекратява не само кариерата си в националния отбор, но и тази на клубно равнище.

Бейл твърди, че това решение е внимателно обмислено и то влиза в сила незабавно. 

Гарет е един от британските футболисти с най-много отличия в кариерата си. Той е печелил пет пъти Шампионската лига, три пъти Ла Лига, три пъти Световното клубно първенство, три пъти Суперкупата на Европа, Суперкупата на Испания и Купата на Краля. За националния отбор Бейл има 111 мача. 

Клубната му кариера започна в академията на Саутхямптън. След това в продължение на шест години защитаваше цветовете на Тотнъм. С екипа на „шпорите“ записа над 200 мача във всички турнири и два пъти бе избиран за Играч на сезона от Асоциацията на професионалните футболисти в Англия. Реал го привлече през 2013-а година срещу рекордна сума, а на „Бернабеу“ Бейл спечели всички споменати трофеи. Последният му отбор бе Лос Анджелис, за който изигра едва 13 мача, но помогна на клуба да спечели първата си титла. 

„След внимателно обмисляне обявявам незабавното си оттегляне от клубния и международния футбол. Чувствам се невероятно щастлив, че осъществих мечтата си да се занимавам със спорта, който обичам. Това ме дари с някои от най-добрите моменти в моя живот. Изпитвам огромна гордост и благодарност за клубната ми кариера. Да играя за моята страна 111 пъти бе сбъдната мечта", пише Бейл, който благодари на всичките си треньори, съотборници, фенове, с които се е срещнал в хода на кариерата си, както и на семейството си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация