Левски допусна шокиращ обрат във втората си контрола в Дубай (видео)

17:04
Левски допусна шокиращ обрат във втората си контрола в Дубай (видео)

Левски“ загуби с 3:2 от „Ал Кувейт“ във втората си контрола по време на зимната подготовка в Дубай. Срещата се игра на базата на „сините“ „JA Sport & Event Center“, а точни за тима на Станимир Стоилов бяха Марин Петков в 20-ата и Уелтън в 25-ата минута. Попаденията за тима от Кувейт паднаха след автогол на Ван дер Каап в 75-ата и голове на Али Хюсеин в 82-ата и 90-ата минута.

В началните минути на мача нямаше сериозни ситуации пред някоя от двете врати, като тимът на Станимир Стоилов владееше повече топката и опитваше повече атаки, но защитата на „Ал Кувейт“ се справяше.

Натискът на „Левски“ все пак даде резултат в 20-ата минута. Тогава „сините“ разиграха добре в противниковата половина, като тя достигна до Марин Петков. Той се обърна към вратата и с удар от около 22-23 метра прати топката в долния десен ъгъл на Абдулрахман Ками.

След това попадение тимът на Станимир Стоилов бързо успя да преодолее отбраната на кувейтския си противник за втори път. Това се случи в 24-ата минута, когато Уелтън направи пробив от лявото крило към центъра. Последва удар в долния десен ъгъл и 2:0 за „Левски“.

В 35-ата минута Ивелин Попов се озова на добра позиция вдясно от вратата на „Ал Кувейт“, но ударът му бе блокиран и топката излезе в ъглов удар. Четири минути по-късно много красив удар с десния крак от над 20 метра на Кръстев рикошира в гредата.

До края на първата част Ал Кувейт опита да се приближи до вратата на Пламен Андреев, но без успех и така "сините" се оттеглиха на почивка с два гола аванс.

Втората част започна с добра ситуация за „Левски“. Роналдо получи отдясно и центрира остро в наказателното поле, където резервата Рикардиньо се размина с топката и не успя да стреля. Асен Митков също имаше възможност да обстрелва вратата на „Ал Кувейт“, но ударът му от близо двайсетина метра мина над вратата.

В 63-ата минута Ясин Алхиниси вкара, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 75-ата минута "червените" върнаха един гол, като в тази ситуация младият футболист Дейвид Михалев опита да изчисти една топка от вратарското поле, но вместо това той уцели Келиан ван дер Каап и след рикошет в гърба на централния бранител, кълбото влетя в мрежата.

Този гол обърка тотално играта на Левски и вдъхнови Ал-Кувейт. В 82-ата минута Али Хюсеин бе изведен очи в очи с Николай Михайлов, след което матира опитния страж.

Шокът за футболистите на Левски бе пълен в 90-ата минута, когато Али Хюсеин се разписа за втори път, за да направи пълен обрат. "Червените" организираха атака през центъра, а триково подаване позволи именно на Хюсеин да се озове на перфектна позиция, за да вкара трети гол в мрежата на Николай Михайлов.

В последните секунди младият футболист на столичани Александър Божилов шутира в страничната греда от близка дистанция. Това бе и последната интересна ситуация в проверката.

Левски - Ал Кувейт 2:3

1:0 Марин Петков 20'
2:0 Уелтон 25'
2:1 Ван дер Каап 75'
2:2 Али Хюсеин 82'
2:3 Али Хюсеин 90‘

Стартов състав:

Левски: 1. Пламен Андреев – 23. Ноа Сонко Сундберг, 50. Кристиан Димитров, 6. Вендерсон Цунами, 27. Асен Митков, 30. Филип Кръстев, 20. Асен Чандъров, 10. Ивелин Попов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 88. Марин Петков;

Резерви: 13. Николай Михайлов, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 8.Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 14. Илиян Стефанов, 16. Преслав Бачев, 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 38. Александър Божилов, 39. Дейвид Михалев, 71. Антоан Стоянов, 99. Иван Андонов;

Старши треньор: Станимир Стоилов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация