Циципас и Медведев с нови чисти успехи в Мелбърн

16:45
Циципас и Медведев с нови чисти успехи в Мелбърн

Стефанос Циципас се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като даде само пет гейма на представителя на домакините Ринки Хиджиката – 6-3, 6-0, 6-2, за около час и половина игра.

Третият в схемата грък нанесе своя удар в откриващия сет в шестия гейм, когато реализира единствения пробив за частта. Във втората той бе безпощаден и върза „геврек“ на 169-ия в ранглистата. Хиджиката имаше своите шансове да завърже нещата в третия сет, когато получи две точки за пробив на сервис на Циципас при 2-1 в своя полза, но първата ракета на Гърция се справи, а след това направи още два пробива, с което сложи точка на спора между двамата.

Циципас завърши с шест аса и една двойна грешка, като спаси и петте възможности за пробив пред Хиджиката, а при уинърите и непредизвиканите грешки бе солиден – 30 срещу 17. В спор за място на осминафиналите той ще се изправи срещу победителя от нидерландския сблъсък между Талон Грикспор и Ботик ван де Зандсхулп.

За трети кръг се класира и финалистът от миналата година Даниил Медведев. Руснакът също записа чист успех, надигравайки друг представител на „озитата“ – Джон Милман, със 7-5, 6-2, 6-2, за около два часа и 20 минути игра.

След като буквално помете американеца Маркос Гирон на старта, седмият в схемата руснак имаше затруднения в първия сет, в който на три пъти повеждаше с пробив, но позволяваше на съперника неизменно да се завърне в резултата. Все пак, при четвъртият брейк и общо седми за частта, Медведев не допусна колебания и поведе в сетовете. Това го окрили и той даде само четири гейма на Милман в следващите две части, реализирайки общо четири пробива.

Медведев направи десет аса срещу нито един за съперника, като доминира при уинърите – 33 срещу 16 за Милман. Той направи и осем непредизвикани грешки по-малко от австралиеца. В следващата фаза на турнира шампионът от Ю Ес Оупън 2021 ще се изправи срещу спечелилия мача между Себастиан Корда и Йосуке Ватануки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация