Още една голяма изненада на Аустрлиън Оупън

11:34
Още една голяма изненада на Аустрлиън Оупън

Дженсън Брууксби (САЩ) поднесе сериозна изненада във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като елиминира поставения под номер 2 Каспер Рууд (Норвегия) с 6:3, 7:5, 6:7(4), 6:2 и лиши съперника от възможността да са бори за първа титла от Големия шлем и за лидерската позиция в световната ранглиста.

"Той игра дразнещо добре. Спечели много от дългите разигравания и имаше отговор на всички въпроси, които му поставих. След мача му пожелах късмет за остатъка от турнира", коментира 24-годишният Рууд, който през миналия сезон игра финал на Откритите първенства на Франция и САЩ.    22-годишният Брууксби продължи впечатляващото си представяне при дебюта си в основната схема в Мелбърн.

"Каспер е истински войн на корта, така че знаех, че ще бъде страхотна битка. Бях доста уверен, стараех се да се забавлявам и да не давам воля на напрежението. Радвам се, че се справих толкова добре с всичко и особено с това, че не се пречупих след загубата на третия сет", каза американецът.

Рууд поиска медицински таймаут след края на втората част, а в третата изоставаше с 2:5 гейма, но спаси три мачбола и взе сета с тайбрек.

В четвъртата част норвежецът беше видимо изтощен и Брууксби доминираше, за да триумфира.

Така американецът очаква в третия кръг сънародника си Томи Пол, който се справи с испанеца Александър Давидович-Фокина с 6:2, 2:6, 6:7(4), 6:3, 6:4 след почти четири часа на корта.

Поставеният под номер 5 Андрей Рубльов (Русия) също продължава напред. Четвъртфиналистът през 2021 година Рубльов надделя над финландеца Емил Руусувуори с 6:2, 6:4, 6:7(2), 6:3. Той ще играе срещу британеца Дан Евънс, който днес нямаше особени проблеми срещу французина Жереми Шарди и стигна до успеха с 6:4, 6:4, 6:1.

Майкъл Мо (САЩ), "щастлив губещ" от квалификациите, елиминира номер 12 Александър Зверев (Германия) с 6:7(1)1 6:4, 6:3, 6:2. Германецът, който се опитва да възвърне оптималната си форма след операция на глезена, която претърпя през юли миналата година, взе първия сет с тайбрек, но до края Мо доминираше и за първи път ще играе в трети кръг на турнир от Големия шлем. Следващият съперник на Мо ще бъде сънародникът му Джей Джей Уулф. Дебютантът основната схема в Мелбърн Уулф се справи днес с номер 23 Диего Шварцман (Аржентина) с 6:1, 6:4, 6:4.

Участващият с "уайлд крад" представител на домакините Алексей Попирин пласира 19 аса и изненада поставения под номер 8 Тейлър Фриц (САЩ) с 6:7(4), 7:6(2), 6:4, 6:7(6), 6:2. Той очаква друг американец и дебютант в турнира Бен Шелтън, който спечели срещу квалификанта Николас Хари (Чили) със 7:6(3), 7:6(3), 7:5.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация