Хеттрик на Холанд донесе нови три точки на Сити в борбата за титлата

18:11
Хеттрик на Холанд донесе нови три точки на Сити в борбата за титлата

Манчестър Сити взе убедителна победа с 3:0 в домакинството си на Уулвърхямптън в мач от 21-ия кръг на Премиър лийг и по този начин се доближи само на две точки от лидера в класирането Арсенал, които домакинстват по-късно днес на Манчестър Юнайтед. И трите попадения за “гражданите” бяха дело на Ерлинг Холанд, който продължава да чупи рекорд след рекорд с постиженията си и вече има общо на своята сметка 24 гола в първенството, а това бе и негов четвтрти хеттрик в едва 19 мача.

Домакините не губиха излишно време и взеха инициативата още след първия съдийски сигнал. Няколко по-твърди влизания от страна на гостите предизвикаха недоволство и разправии в началните минути на двубоя, а “гражданите” дори претендираха за нарушение в наказателното поле при един корнер.

В първите 15 минути на срещата футболистите на Джосеп Гуардиола имаха изключителните около 90% владеене на топката. Първото наистина добро положение на тяхната сметка дойде в 18-ата минута, когато Ерлинг Холанд се озова с топка в крака и стреля опасно, но Жозе Са спаси.

В следващите минути играчите на Уулвс успяха да пренесат събитията в малко по-предни позиции, макар “гражданите” да продължаваха да държат основната инициатива във владеенето на топката, но така и не успяваха да създават опасни положения. В първия половин час подопечните на Юлен Лопетеги изглеждаха добре подредени и не оставяха много свободни пространства на своя противник около пеналта.

Манчестър Сити все пак излезе напред в резултата пет минути преди края на първата част, когато Марез намери Де Бройне в добра позиция зад гърба си, а той центрира отлично към Ерлинг Холанд, а норвежецът с глава реализира за 1:0. Това бе попадение номер 23 за норвежеца в Премиър лийг. Именно с толкова голове е печелен голмайсторският приз в последните три сезона в английското първенство.

Само две минути след това Джак Грийлиш влезе на скорост в наказателното поле, след което там падащия Нейтън Колинс осъществи съприкосновение с него. Това предизвика нови призиви за дузпа от страна на домакините, но те не бяха уважени, след като ситуацията бе прегледана с ВАР.

Именно английският национал също можеше да се разпише в добавеното време на първото полувреме, когато получи от Илкай Гюндоган и намери си позиция за изстрел в наказателното поле, но Жозе Са спаси.

Юлен Лопетеги явно не бе доволен от показаното от неговите играчи и на почивката извърши цели три промени. На терена се появиха Жоао Моутиньо и новите попълнения Матеус Куня и Пабло Сарабия. Гуардиола пък замени младия Рико Люис с Нейтън Аке, който бе останал на скамейката за началото на двубоя.

Бърза атака в 48-ата минута доведе до добро влизане от дълбочина на Илкай Гюндоган в наказателното поле, където получи топката от Нейтън Аке и бе фаулиран, което доведе до дузпа. Зад топката застана Ерлинг Холанд и реализира без затруднения за 2:0. Норвежецът оформи своя хеттрик само няколко минути по-късно, когато Жозе Са допусна уникална грешка при опита за изнасяне, Риад Марез пресече и подаде към норвежеца, който отблизо нямаше как да сгреши.

Уулвърхямптън имаше не лоша възможност да намали своето изоставане малко след изминаването на час игра, когато Уго Буено центрира добре към Сарабия, той стреля, но топката се отклони в тялото на Нейтън Аке и отиде в корнер. Гостите обаче имаха и претенции за дузпа, тъй като топката е срещнала ръката на нидерландеца, но те изобщо не бяха уважени от съдията на срещата Дейвид Куут.

Още в следващата атака защитата на “вълците” бе много зле подредена и това даде възможност на Риад Марез да бъде изведен очи в очи с Жозе Са и го преодоля изключително елегантно, но в крайна сметка след преглед с ВАР се оказа, че алжирецът е бил в засада.

Манчестър Сити бе близо до четвърто попадение в 79-ата минута, когато ново брилянтно центриране отдясно намери Гюндоган в много изгодна позиция на метър пред голлинията, но я прати над горната греда.

С тази победа “гражданите” вече имат актив от 45 точки, само с две по-малко от Арсенал, но и с два мача повече от “артилеристите”. Уулвърхямптън пък се намира на 17-ото място в подреждането, точно над линията на опасната зона, с актив от 17 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация