Гонзо: Докато аз съм директор на националните отбори, няма да позволя чужденци да играят за България

18:48
Гонзо: Докато аз съм директор на националните отбори, няма да позволя чужденци да играят за България

"В българския национален отбор трябва да играят само българи. Докато аз съм директор на националните отбори, чужд играч, с чужд паспорт, с друг цвят на кожата, няма да играе в българския национален отбор. Достойнство за всички българи е да играят, ако не могат, това си бие върху нас. Не искам футболисти от други държави да заместват нашите. В някои страни това може да го има, но за мен е порочна практика", това заяви в Монтана Георги Иванов - отговорник за националните отбори в Българския футболен съюз, цитиран от БНР.

Пред представители на детско-юношеските школи от областите Монтана, Видин и Враца техническият директор на БФС Иванов представи целите и насоките на централата за подпомагане на работата с подрастващите.

"Да помогнем да се направи концепция, ако някой има нужда да развие школата си. Да покажем принципите и правилата - при 9,10,11 до 15 години как се тренира. Не да показваме тренировки, а принципи. Да представим онлайн академията, в която има около 2000 тренировки", поясни Иванов.

Подмладяването на мъжкия национален отбор на България вече е факт, а целите пред селекционера Младен Кръстаич са високи и такива трябва да бъдат, категоричен е Иванов.

"Целта на националния отбор в момента е да се класира за европейското първенство. Няма какво да си говорим. Някои казват, че така хвърлям голяма отговорност върху футболистите - не, не. Не съм видял спортист да отиде на Олимпиада и само да си тичка и да си бяга. Всеки, който отиде на Олимпиада, дори да знае, че няма шансове, той ще се бори да стигне до най-високото ниво. Ние си поставяме високи цели, ако не стане, ще бъде опит за нас, ще пробваме следващата година в квалификациите за световно първенство. България е крайно време да се класира за голям форум", каза Иванов.

Легендарният нападател на Левски коментира и ситуацията с отказаните от „сините” контролни срещи в Дубай срещу руски отбори.

"Феновете не може да определят Левски с кой отбор да играе. Това е малко непрофесионално. Това са контроли, отборът е отишъл там да се подготвя и дали ще играе с руски, украински или африкански тимове няма никакво значение", заяви Георги Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasko_iliev54
24.01.2023 19:05

Нали и ти не си Българин. Ти си циганин с купена диплома.Какво правиш в националния отбор.