Джокович стигна 1/2-финалите в Мелбърн без затруднения

17:00
Джокович стигна 1/2-финалите в Мелбърн без затруднения

Новак Джокович продължава похода си към 10-а титла от Откритото първенство на Австралия по тенис. На четвъртфиналите сърбинът се справи без проблем с Андрей Рубльов. Бившият №1 спечели с 6-1, 6-2, 5-3 и по този начин изравни рекорда на Андре Агаси за най-много поредни победи в Мелбърн - 26.

Срещата на централния корт „Род Лейвър Арена“ продължи малко повече от два часа, в които Джокович доминира напълно. И в трите сета сърбинът осъществяваше ранни пробиви, чието връщане се оказа непосилна задача за Рубльов.

На почивката между първата и втората част сърбинът проведе кратък разговор със съдията, в който изрази недоволството си от поведението на един от зрителите на Rod Laver Arena. „От началото на мача постоянно ме обижда и говори глупости, особено преди важните точки. Направи го вече три пъти. Обърни внимание, защото това не може да продължава“.

След края на срещата пък изпя заедно с целия стадион "Happy Birthday" в чест на рождения ден на майка му, която го аплодираше от трибуните.

Благодарение на успеха Джокович се класира за полуфинал в турнир от Големия шлем за 44-ти път, а ако спечели трофея в Мелбърн сърбинът ще се върне и на върха на световната ранглиста.

Негов съперник на полуфиналите ще е американецът Томи Пол, който победи сънародника си Бен Шелдън със 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4.

Световният №35 трябваше да положи доста усилия, но въпреки това успя да елиминира младия си съперник и да запише най-голямата победа в кариерата си. По този начин Пол подобри най-доброто си класиране на Големия шлем като върховото му постижение преди турнира в Мелбърн бе миналогодишният осминафинал на Уимбълдън.

Другият полуфинал при мъжете ще противопостави Стефанос Циципас и Карен Хачанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация