Бриньоне спечели първото злато от Световното първенство, Шифрин не завърши комбинацията

18:45
Бриньоне спечели първото злато от Световното първенство, Шифрин не завърши комбинацията

Италианката Федерика Бриньоне спечели титлата в алпийската комбинация на Световното първенство по алпийски ски в Мерибел и Куршевел, Франция. Това бе и първият старта от първенството, което ще продължи до 19-ти февруари.

32-годишната Бриньоне стигна до първия си златен медал от световно първенство по драматичен начин, след като кара солидно и в двете части на състезанието - Супер-Г и слалом. Шампионката в дисциплината от последното световно първенство - Микаела Шифрин от САЩ, която преследва рекордна седма титла от шампионати на планетата, бе шеста след супергигантския слалом, но кара много силно в слалома и бе напът да защити титлата си, но малко преди финала пропусна врата и отпадна. По този начин Бриньоне грабна титлата, а втора завърши двукратната златна медалистка в комбинацията Уенди Холденер от Швейцария. Австрийката Рикарда Хазер спечели бронзовия медал.

От своя страна Шифрин, която сподели, че е доволна от представянето си, ще трябва да почака поне до Супер-Г в сряда, за да атакува медалите в Мерибел. Утре ще се проведе комбинацията при мъжете, които карат в Куршевел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация