37-годишен е новият селекционер на Белгия

14:02
37-годишен е новият селекционер на Белгия

Бронзовият медалист от Мондиал 2018 Белгия вече има нов селекционер в лицето на Доменико Тедеско. 37-годишният специалист се съгласи да замени Роберто Мартинес с контракт до Световното първенство през 2026 година. Така за втори пореден път федерацията на “червените дяволи” се доверява на чужденец.

Доменико Тедеско е роден в Италия, но е израснал в Германия, като има двойно гражданство от въпросните страни. Той е поколението на по-младите треньори в Германия заедно с Юлиан Нагелсман, който пък стигна до поста в Байерн (Мюнхен).

Тедеско е бил наставник на Ерцгебирге (Ауе), Шалке 04, Спартак (Москва) и РБ (Лайпциг).

Назначението му сега се забави заради неуреден спор между специалиста и клуба от Лайпциг. Тедеско беше уволнен от Разенбалшпорт през септември миналата година, но има право да получи приблизително 1 милион евро заплата, казаха източниците за агенция "Ройтерс". Той също така може да вземе допълнителни бонуси, ако клубът спечели Бундеслигата и преговаряше за споразумение, за да види каква сума още може да му бъде преведена.

Роберто Мартинес напусна, след като Белгия отпадна в груповата фаза на Световното първенство в Катар, след което беше назначен за селекционер на Португалия.

Отборът на Белгия трябва да изиграе първата си европейска квалификация на 24 март срещу Швеция, като четири дни по-късно има и контрола с Германия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация