Абсолютен рекорд: Тенисист уредил 135 мача

18:26
Абсолютен рекорд: Тенисист уредил 135 мача

Бившият марокански тенисист Юнес Рашиди беше изхвърлен от спорта до края на живота си, след като беше признат за виновен в уреждането на 135 мача - най-големият брой нарушения от един човек, откриван някога в спорта, съобщи Международната асоциация за тенис-интегритет (ИТИА).

36-годишният Рашиди е участвал в уреждане на мачове с двама алжирски играчи, които съвсем наскоро бяха санкционирани от ИАТА. Случаите и на мароканеца, и на алжирците са установени след съвместна работа между ИАТА и белгийската полиция.

"По делото се произнесе независимият служител за борба с корупцията Джани Сублиер, която намери всички обвинения за потвърдени от нужните доказателства. 135-те нарушения или уредени мачове са наистина фрапираща цифра и тя наложи глоба в размер на 34 хиляди долара като допълнение към забраната да се занимава със спорт до края на живота си", сe казва в изявление на ИАТА днес, разпратено по мейла до различни медии.

Рашиди, който в кариерата си достига най-високо ниво в ранглистата на ATP до 473-о място на двойки, в момента е със забрана да играе, да бъде треньор или да присъства на каквото и да било тенис-събитие, което е под контрола на АТР или на Международната федерация по тенис (ИТФ).

Наричан Кралят на уредените мачове, Юнес Рашиди се бил фокусирал върху турнири от ниско ниво, в които медийното отразяване не е особено голямо, както и публика почти не е имало. Но човекът има изненадваща последователност в участия на турнири, които се намират за залагане в някои не особено популярни букмейкъри.

Организацията ИАТА е създадена на среща между всички тенис-организации на световно ниво с ясната идея да следи единствено и само почтеността на двубоите и да наблюдава за нередности.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация