Станимир Стоилов: Левски поражда омраза и страх

16:26
Станимир Стоилов: Левски поражда омраза и страх

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след минималната загуба от Черно море от 19-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на "сините" беше много ядосан след края на срещата заради състоянието на терена на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Мъри заяви, че заради замръзналия терен неговите футболисти са загубили най-важните си качества - скоростта и комбинативността. Опитният специалист сподели иронично, че той е виновен за всичко в българския футбол.

"Днес трудно можехме да говорим за надиграване. Явно, че и късметът не беше с нас. Това, което всички искаха - предполагам вече са доволни. Няма да има отлагане на мачовете. Ще играем на ледената пързалка. Левски загуби, може да са доволни и щастливи всички. Днес не мога да дам оценки за футбол. 

Загубихме най-важните си качества - скоростта и комбинативността. Теренът беше замръзнал, никой не прояви разбиране да се вземат решения за доброто на футбола. За футбол не мога да говоря на тези условия.

Футболистите се стараха, имаха желание. Черно море имаше късмет при една наша грешка да отбележи гол. Ние не можем да играем такъв футбол. Теренът днес беше ужасно заледен, но ние продължаваме да играем. Няма други виновни, естествено за всичко съм виновен само аз. Нека да продължават да се гаврят с мен, футбола и Левски.

Няма смисъл да търсим виновни след мача. Целият отбор има вина. Няма проблеми, всичко се намества в българския футбол. Единственият виновен за състоянието на това нещо съм аз. За футбол ще говоря, когато се оправят терените. 

Исках повече да атакуваме. Получи се доста добре, но нито завършващо подаване, нито удар може да се получи при тези условия.

Аз съм 200% сигурен, че Левски ще играе по-добре. Най-добрите ни играчи не се чувстваха комфортно на този терен. Нямам притеснения за отбора, когато има нормални условия за игра. Нашият отбор има голямо желание и амбиция, но пак казвам всички да са спокойни. Когато един отбор е мразен, поражда омраза и страх. Срещу Левски всичко е разрешено", заяви Стоилов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация