Байерн с класическа победа срещу Бохум

20:10
Байерн с класическа победа срещу Бохум

Байерн Мюнхен постигна лесна и очаквана победа с 3:0 над Бохум в среща от 20-ия кръг на Бундеслигата. Този успех оставя баварците на върха, а и повдига самочувствието им преди гостуването на Пари Сен Жермен във вторник в първа среща от 1/8-финалите в Шампионската лига. Томас Мюлер, който днес постави рекорд, вкара първия гол в 41-вата минута. Кингсли Коман удвои в 64-тата, а Сеж Гнабри, записал двубой №200 за клуба, допълнително зарадва “Алианц Арена” с попадение от дузпа за 3:0 в 73-тата.

Този следобед Мюлер записа своя двубой №428 за Байерн в Бундеслигата, което е рекорд за полеви играч на клуба. Пред него в клубното класиране по изиграни срещи са само двама вратари - Оливер Кан (429) и Сеп Майер (473), което му дава възможност да подобри и техните постижения.

Мюлер беше титуляр, но беше заменен на почивката, като не стана ясно дали има някакъв здравословен проблем.

Иначе Нагелсман започна със схема само с трима защитници, а Жоао Кансело стартира като ляв халф-бек. В течение на мача треньорът промени постройката на своите още поне два пъти.

Гостите от Бохум не оказаха почти никаква съпротива, а и техният защитник Сайди Янко допусна две грешки, довели до първия и третия гол. В 41-вата той не успя да подаде достатъчно силно към вратаря си, от което се възползва Мюлер, за да вкара за 1:0.

Малко след това Леон Горетцка пропусна 100-процентова възможност с глава за втори гол.

В 64-тата Коман покачи на 2:0 с удар по диагонала между краката на Мануел Риман.

В 73-тата пък Гнабри реализира от бялата точка, след като преди това виновникът за първото попадение Янко го фаулира в наказателното поле.

След това дебют за шампионите в първенството записа 17-годишният полузащитник Арийон Ибрахимович. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация