Ман Сити пречупи Астън Вила и доближи Арсенал (видео)

20:48
Ман Сити пречупи Астън Вила и доближи Арсенал (видео)

Последните обвинения и новото разследване на Манчестър Сити сякаш вдъхнови отбора и той изигра силен мач срещу Астън Вила. На "Етихад" тимът на Пеп Гуардиола спечели с 3:1 и се доближи на три точки от лидера Арсенал. В сряда "гражданите", които са изиграли мач повече, гостуват на "артилеристите" и при победа могат да се изкачат на върха.

Родри откри резултата в четвъртата минута, а Илкай Гюндоган удвои аванса на домакините в 39-ата минута. В края на първата част Риад Марез се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Джак Грийлиш. На почивката Ерлинг Холанд бе заменен поради проблем в бедрото. Оли Уоткинс отбеляза почетното попадение за Вила в 61-ата минута.

След загубата от Тотнъм преди седмица и новото разследване на финансовите действия на клуба играчите на Манчестър Сити стартираха двубоя с идея да покажат, че това няма да ги сломи духом. Въпреки това още в първата минута бирмингамци стигнаха до удар на Бейли, който бе блокиран.

"Гражданите" започнаха мача много силно и в четвъртата минута поведоха. Родри бе изпуснат при ъглов удар и с глава откри резултата. Атаките на домакините продължиха и в 11-ата минута те бяха близо до втори гол. Родри изведе Гюндоган на отлична позиция, но Мартинес направи отлично спасяване. Малко по-късно Гюндоган прати топката в мрежата, но попадение нямаше, тъй като бе отсъдено нарушение на Холанд срещу вратаря, след като двамата се сблъскаха.

Превъзходството на Ман Сити бе тотално и ситуациите пред вратата на съперника продължиха. Грийлиш опита да се разпише с красив удар от въздуха, но топката бе отклонена от Чембърс. При последвалия ъглов удар гостите се разминаха с получаването на втори гол. Топката стигна до Холанд, но той стреля над вратата.

Де Бройне, който не започна мача срещу Тотнъм, показваше каква разлика има, когато той е на терена. В 29-ата минута той разпиля защитата на Вила и пусна към Грийлиш. Английският национал опита да завърти топката към горния ляв ъгъл на Мартинес, но вратарят направи фантастично спасяване. Секунди по-късно Де Бройне бе изведен зад защитата отдясно. Белгиецът потърси съотборник в наказателното поле, на защитата на гостите се справи.

"Небесно-сините" продължиха да доминират и стигнаха до втори гол в 39-ата минута. Дълго подаване на Де Бройне към Холанд не стигна до нападателя. Чембърс го пресече, но не по най-добрия начин. Той попречи на Мартинес да се намеси, а топката стигна до Холанд. С отлично подаване норвежецът намери Гюндоган на далечната греда, а той прати топката в опразнената мрежа. Малко преди почивката Грийлиш бе повален от Рамзи в наказателното поле и Марез бе точен от бялата точка. Той преодоля Мартинес и увеличи преднината на домакините.

Ерлинг Холанд не започна второто полувреме, след като бе заменен на почивката от Хулиан Алварес. Норвежецът имаше проблем в бедрото и в един момент от първата част му бе оказана лекарска помощ. Травмата не изглеждаше сериозна и по-скоро Гуардиола го извади като предпазна мярка.

През втората част Сити значително намали темпото, но контролираше мача. Още в 48-ата минута Мартинес трябваше да се справя със силен удар от дистанция на Родри. Отпускането на "гражданите" след почивката доведе до гол в тяхната врата. Бернардо Силва загуби топката в средата на терена, а Дъглас Луис отлично намери Оли Уоткинс, който напредна и завърши с прецизен удар. За нападателя това бе шести гол в шест мача срещу Ман Сити във Висшата лига.

Домакините можеха да си върнат преднината от 3 гола в 66-ата минута. Гюндоган изведе Грийлиш отляво, а той центрира към Алварес. Решителна намеса на Косна предотврати топката да стигне до вратата.

След период на затишие се стигна до силни минути за Астън Вила. Те бяха свързани с влизането в игра на Филипе Коутиньо, който се включи много активно. В 81-ата минута той отправи хубав изстрел, който бе отразен отлично от Едерсон. Секунди по-късно вратарят на "гражданите" трябваше да се намесва след центриране на Морено успоредно на голлинията.

В 84-ата минута Марез направи огромен пропуск. Той беше изведен от Алварес сам срещу вратаря, но прати топката високо над вратата. Влезлият като резерва Джон Дюран бе близо до втори гол за бирмингамци. Той отправи прекрасен удар в добавеното време, но нацели горната греда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация