Дилема за Илич в защита преди мача с Ботев

07:34
Дилема за Илич в защита преди мача с Ботев

Треньорът на ЦСКА - София Саша Илич е поставен пред дилема относно централната тройка защитници за следващия мач на “червените”. В събота от 17:30 часа те приемат Ботев (Пловдив), а наказан за срещата е Християн Петров. Младокът се отчете с необмислена проява в последните секунди на гостуването на Берое, като си изкара втори жълт картон и бе изгонен от съдията Георги Давидов. Така той ще трябва да изгледа сблъсъка с “канарчетата” от трибуните на “Армията”, а фаворитите за свободната му позиция отляво в триото в отбрана са двама - Енес Махмутович и Иван Турицов. Със сигурност мястото си в защитата ще запазят Амос Юга, който обаче не бе на познатата от есента висота и допусна няколко леки грешки в Стара Загора, както и капитанът Юрген Матей. Техният партньор пък най-вероятно ще бъде избран от Илич на последната тренировка преди мача в петък. 


Люксембургският национал Махмутович дълго време не попадаше в сметките на сърбина през есента, но в края на полусезона се възползва от контузията на Матей и бе титуляр в мачовете с Локомотив (София) и Черно море, като бе сред най-добрите на терена във Варна. 


Към момента с по-малки шансове да стартира в събота срещу Ботев изглежда Турицов, който в няколко от зимните контроли игра в триото в защита, но не показа голяма стабилност. Срещу Берое той се появи за последните 10 минути в ролята на десен халфбек на мястото на Маурисио Гарсес. Очаква се бразилецът да е титуляр и в събота, а ако Илич предпочете Махмутович пред Турицов в защита, ЦСКА - София ще започне без нито един българин срещу Ботев! В Стара Загора единственият роден играч, който стартира от първата минута, бе Петров. 


“Тема Спорт”

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация