Бенфика не си позволи експерименти срещу сензацията в Шампионската лига

00:10
Бенфика не си позволи експерименти срещу сензацията в Шампионската лига

Бенфика взе комфортна преднина след първия мач с Брюж от 1/8-финала в Шампионската лига. "Лисабонските орли" се наложиха с 2:0 в Белгия и вече с единия крак са в следващата фаза на турнира. Жоао Марио откри резултата от дузпа в 51-вата минута, а Давид Нерес удвои в 88-ата. По един гол и на двата тима пък бе отменен.

Белгийците излязоха с Ноа Ланг в предни позиции, който имаше подкрепата на Тайон Бюканън и Кемал Соуа по двете крила.

Португалците пък заложиха на Гонсало Рамош на върха на атаката и Рафа Силва и Фредрик Орсенс на крилата.

Домакините създадоха първата по-сериозна опасност в 11-ата минута, когато Ланг стреля към вратата, но топката мина над напречната греда.

В 25-ата минута Грималдо създаде суматоха в наказателното поле на съперника, след като проби отляво и подаде остро, а защитник за малко да си отбележи автогол.

Минута по-късно Антонио Силва стреля с глава, но неточно.

В 29-ата минута Рафа Силва достигна пас в близост до вратата и успя да стреля, но топката се отби от гредата.

В 44-тата минута домакините стигнаха до гол, който не бе зачетен. След центриране от фаул Одой стреля с глава и след рикошет кълбото се оплете в мрежата. Оказа се обаче, че има засада.

Втората част започна с натиск на Бенфика и в 50-ата минута гостите си спечелиха дузпа. Джак Хендри закъсня да изчисти една топка в наказателното поле и бе изпреварен от Гонсало Рамош, като защитникът изрита крака на нападателя, а съдията посочи бялата точка. Жоао Марио изпълни 11-метровия удар и отбеляза за 0:1.

В 72-рата минута Чикиньо получи на чудесна позиция в наказателното поле, но не успя да отправи достатъчно добър изстрел.

В 88-ата минута Давид Нерес се възползва он груба грешка в отбраната на Брюж, отне топката пред наказателното поле, напредна и отбеляза за 0:2.

Две минути по-късно Гонсало Гедеш шутира мощно от границата на пеналта, но кълбото мина доста далеч от вратата.

В добавеното време Гедеш вкара трети гол за Бенфика, но се оказа, че е в засада и попадението не бе признато от съдиите.

В крайна сметка Бенфика записа заслужена победа и направи първата важна крачка към спечелване и на общия сблъсък. За Брюж пък остава да се надява да успее да сътвори сензация на "Луш" в реванша и да обърне нещата в своя полза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация