Пореден европейски топотбор гостува в Раград, Лудогорец мечтае за нов европоход

06:28
Пореден европейски топотбор гостува в Раград, Лудогорец мечтае за нов европоход

Шампионът Лудогорец се изправя срещу белгийския Андерлех в първия мач от сблъсъка между двата отбора от плейофния кръг на елиминациите на Лигата на конференциите. Двата тима се срещат на “Хювефарма Арена” от 22:00 часа. След седмица пък е реваншът в Белгия.


“Орлите” се класираха за тази фаза след като завършиха на трета позиция в Група “С” на Лига Европа. Българите събраха седем точки и финишираха след Бетис и Рома и изпревариха ХИК (Хелзинки).


Андерлехт от своя страна идва от груповата фаза на Лигата на конференциите, където завърши на второ място в Група “В” с осем точки, оставайки зад Уест Хам и изпреварвайки Силкеборх и ФКСБ. През този сезон в шампионата обаче тимът се представя доста слабо и се намира на десето място в Про Лигата.


Лудогорец имаше малшансът двама футболисти да получат тежки травми по време на подготвителният лагер в Турция. Рик Джонатан и Диниш Алмейда контузиха тежко колена и трябваше да бъдат оперирани. Оливие Вердон и Антон Недялков пък са наказани за двубоя.


През зимата отборът бе напуснат от Сисиньо и Каули, които бяха продадени в бразилския Баия. Педро Енирке, Жан Карничник и Иван Йорданов бяха пратени под наем в различни отбори. В тима бяха привлечени Франко Русо от Майорка, Пипа от Олимпиакос, Руи Нашименто от Баия и споменатия Алмейда от Антверпен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация