Роналдо с две асистенции при нов успех на Ал Насър (видео)

19:57
Роналдо с две асистенции при нов успех на Ал Насър (видео)

След като в миналия кръг Кристиано Роналдо отбеляза четири гола за Ал Насър Рияд, днес португалецът записа две асистенции при победата на своя отбор с 2:1 в домакинството срещу Ал Таавон. С този успех тимът на петкратния носител на „Златната топка“ излезе на първо място във временното класиране на местното първенство с еднакъв точков актив с Ал-Итихад и Ал-Шабаб. Шампионът Ал-Хилал, който наскоро игра във финала на Световното клубно първенство, е на осем точки зад Ал-Насър, но има и два мача по-малко.

Още в петата минута Роналдо нанесе силен удар с левия крак от около 22 метра, но топката профуча покрай горния ляв ъгъл. В 17-ата португалецът направи страхотна асистенция, след като с едно докосване от половината на Ал-Насър изведе Абдулрахман Гариб, който напредна отляво и с много качествен удар прати топката покрай стража на гостите в далечния му ъгъл. Домакините опитаха да стигнат до втори гол до почивката, но не успяха. В самия край на частта играчите на Ал-Насър поискаха дузпа заради игра с ръка на Налдо, но такава не бе отсъдена. Роналдо напусна терена, протестирайки заради тази ситуация.

Само две минути след началото на второто полувреме Алваро Медран изравни резултата, след като засече от въздуха на далечната греда центриране отдясно.

Много скоро след това Роналдо имаше шанс да изравни, но в последния момент бранител чукна топката пред него. След това португалецът протегна крак и опита да прати топката във вратата, но стражът на гостите спаси с крак.

В 68-ата минута гостите си помислиха, че са стигнали до пълен обрат, след като Тавамба се разписа, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада.

Десет минути след това Ал-Насър стигна до победата. Луис Густаво шутира от 12 метра по земя, Кристиано Роналдо подложи крак, с което всъщност спря пътя на топката към вратата, но по този начин заложи кълбото за Абдула Маду, който от границата на вратарското поле направи 2:1. Попадението мина проверката на ВАР за евентуална засада на португалеца, но в крайна на сметка бе зачетено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация