Септември не съумя да победи Локомотив София, въпреки че игра цял час с двама човека повече

15:59
Септември не съумя да победи Локомотив София, въпреки че игра цял час с двама човека повече

Отборите на Локомотив София и Септември София завършиха наравно 1:1 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Домакините трябва да са по-доволни от хикса, тъй като близо един час играха с двама души по-малко след червени картони на Александър Любенов и Антонио Вутов през първата част. Юлиан Ненов откри за домакините, но Атанас Кабов изравни за гостите.

В началото на мача домакините наложиха натиск, като силен удар на Красимир Милошев бе избит с мъка от Димитър Шейтанов в корнер. Гостите отговориха с опасен удар по диагонал на Мартин Петков. 

В 14-ата минута Локомотив остана с човек по-малко. Тогава вратарят Александър Любенов не прецени добре една дълга топка и тръгна да я пресреща. Това обърка защитниците пред него и оставиха Мартин Петков да вземе първи кълбото, а стражът се вряза в него. Първоначално съдията отсъди нарушение и жълт картон, но след преглед от ВАР картонът стана червен.

Въпреки това домакините успяха да открият резултата в 33-ата минута. Дълъг пас към Юлиан Ненов не бе преценен добре от Мартин Николов и крилото на "железничарите" се оказа сам срещу вратаря и успя да го преодолее.

Две минути по-късно Локомотив остана с още един човек по-малко. Антонио Вутов влезе опасно в краката на Мартин Стоянов и съдията прецени, че действията му заслужават червен картон. Арбитърът Георги Давидов прегледа ситуацията на ВАР, но не промени мнението си.

В даденото от съдията продължение на първата част Септември изравни. Центриране на задна греда от страна на Симеон Александров намери Атанас Кабов, който успя да прониже Бабакар Гайе.

В средата на втората част гостите удариха греда. Айкут Рамадан бе на добра позиция, но шутът му се спря в напречния стълб.

До края на мача Септември наложи натиск, който обаче така и не даде резултат и атаките на гостите бяха ялови. Така домакините успяха да вземат точка, след като играха повече от полувреме с двама души по-малко.

В класирането Локомотив София заема девето място в класирането с актив от 28 точки. Септември от своя страна е с 16 точки на 12-а позиция.

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 1:1 СЕПТЕМВРИ СОФИЯ

1:0 Ненов 33'
1:1 Кабов 45'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация