Младата надежда Кристиян Николов: Не е лесно в наши дни да си състезател

16:32
Младата надежда Кристиян Николов: Не е лесно в наши дни да си състезател

Непосредствено преди началото на турнира "Странджа" един от най-обещаващите ни боксови таланти Кристиан Николов сподели подробности около подготовката на националния отбор на Белмекен и последвалите тренировки в Дианабад.

Кристиян изрази задоволството си от съвместната работа с личния му треньор и помощник в националния отбор Александър Александров, като разкри и кой е съотборникът му, с когото работят най-пълноценно и от когото е научил най-много в бокса:

"Радослав Панталеев ми е помагал много в моя път. Били сме в една стая по състезания и доста често ми е давал съвети, които са се оказвали ключови за професионалното ми развитие. А и такива от личен характер - кои предложения за работа да не приемам, какво да направя в дадена ситуация и така нататък", каза Николов в подкаста “Неформално с Георги Петков”.

"Не е лесно в наши дни да си състезател. Има много неща, които могат да те разсеят и да те изкарат от концентрация. Аз не позволявам това да се случва. Имам стриктен режим, който съм свикнал да спазвам, като не съм по нощния живот и заведенията.

Отделно от това, за храненето се доверявам изцяло на "Arnold Fit Food" и съветите на Борислав Иглев. Той помага от сърце на страшно много спортисти и виждам, че това го прави много щастлив. Нищо не иска в замяна", добави Кристиян.

"Загубих баща си, когато бях на 16 години. Той искаше да се развия в бокса и да бъда максимално добър. Майка ми и сестра ми ме подкрепят и са до мен в спорта. Не им е лесно да гледат срещите, защото все пак става дума за размяна на удари. Но са наясно с това, което правя и дори понякога моята сестра разучава съперниците ми и следи кой какъв е, как играе и други неща", коментира гостът ни.

"Целта пред мен е да стана световен шампион! И да задмина по успехи Кубрат Пулев. Олимпийска титла? Тя би била сбъдната мечта. Ако я спечеля, със сигурност ще имам повече аргументи при преговорите си в професионалната ми кариера. Но имам дълъг път да извървя още. Ще работя здраво всеки следващ ден, както винаги съм го правел", категоричен бе Кристиян Николов.

Вижте целия разговор с него, броени дни преди началото на 74-ото издание на турнира "Странджа":

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация