ЦСКА с шампионско представяне срещу Ботев Пловдив

20:15
ЦСКА с шампионско представяне срещу Ботев Пловдив

ЦСКА София надигра с 3:1 Ботев Пловдив в мач от 20-ия кръг на efbet Лига и дръпна с четири точки пред Лудогорец на върха преди утрешния двубой на разградчани срещу Славия за кеф на 10 000 зрители по трибуните. В герой за "червените" се превърна Дюкенс Назон, който вкара първите два гола в 10-ата и 25-ата минута и асистира за третото попадение на Маурисио Гарсес (47). Николай Минков пък се разписа за гостите в добавеното време на първата част.

Наставникът на домакините Саша Илич предприе известни промени в сравнение с 11-ката, на която заложи при гостуването на Берое в предишния кръг. На мястото на наказания Християн Петров стартира Махмутович. Сред титулярите бяха Кареасо и новото попълнение Хайнц за сметка на Жеферсон и Вион.

Срещата започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на ЦСКА и България Петър Жеков, който почина днес на 78 годишна възраст. Футболистите на домакините излязоха с фланелки, на които бе ликът на Жеков и с надпис "Вълшебния стрелец".

Двата тима изиграха вълнуващо първо полувреме, в което имаше много ситуации и пред двете врати. 

Гостите от Пловдив можеха да открият резултата още в 4-ата минута. Неделев изведе Бароан зад "червената" отбрана, Бусато излезе неразчетено и таранът на "канарчетата" пусна топката покрай него, но не улучи празната врата.

Въпреки тази ситуация домакините имаха надмощие в началото на мача и в 10-ата минута откриха резултата. Линдсет продължи с глава центриране от корнер към Назон и за тарана на домакините не бе преблем да се разпише от метър пред голлинията.

В 17-ата минута Неделев намери Бароан, нападателят надбяга Юга, но Бусато скъси бързо дистанцията и изби удара му в корнер. 

ЦСКА отговори с втори гол на Назон. Де Нойер направи 30-метров рейд отляво и върна към централния нападател на домакините, който от 7-8 метра не остави шанс на Ханкич, тъй като прати топката в напречната греда, а после тя тупна и зад голлинията за 2:0.

В 36-ата минута Етоо преодоля с 50-метров пробив трима състезатели на противника, след което влезе в наказателното поле и падна при съприкосновение с Де Нойер. Пловдивчани поискаха дузпа, но арбитърът на ВАР Ивайло Ненков прецени, че защитникът не е ритнал достатъчно силно своя опонент и не сигнализира на главния рефер за нещо нередно.

В 42-ата минута Бароан с лекота преодоля Махмутович и върна отлично за Неделев, който обаче стреля от 12-13 метра над вратата.

В даденото от рефера продължение на първата част Ботев върна едно попадение чрез Николай Минков. Левият халф-бек на "канарчетата" се възползва от центриране на Неделев и груба грешка на Махмутович, който не уцели топката, и вкара без проблем от два-три метра.

Второто полувреме започна с трети гол за ЦСКА - София. Неделев сбърка в центъра на терена. Назон овладя и изведе Гарсес фронтално сам срещу Ханкич, крилото преодоля стража на "жълто-черните" и отбеляза в празната врата за 3:1.

В 76-ата минута Назон напредна отляво и шутира по диагонал, но в аут. Секунди след това таранът отстъпи мястото си на Морено.

Към края на мача темпото на игра спадна и двата отбора рядко застрашаваха противниковите врати. За сметка на това в заключителните секунди Етоо настъпи лошо Матей и напусна преждевременно терена с втори жълт картон.

ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 3:1

1:0 Дюкенс Назон 10'
2:0 Дюкенс Назон 25'
2:1 Николай Минков 45'+2
3:1 Маурисио Гарсес 47'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация