Реал Мадрид се позабавлява с Ливърпул на "Анфийлд"

23:58
Реал Мадрид се позабавлява с Ливърпул на "Анфийлд"

Ливърпул загуби тежко от Реал Мадрид с 2:5 на "Анфийлд" в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Дарвин Нунес откри резултата в четвъртата минута, а Мохамед Салах удвои аванса на домакините в 14-ата минута. Винисиус се разписа в 21-ата минута, а в 36-ата изравни резултата след грешка на Алисон. В началото на втората част Милитао отбеляза трети гол за гостите и Реал стигна до пълен обрат. Мъките на Ливърпул продължиха и Карим Бензема се разписа в 55-ата минута. Французинът увеличи сметката си в 67-ата минута.

Дарвин Нунес откри резултата в четвъртата минута след удар с пета, а Мохамед Салах удвои аванса на домакините в 14-ата минута след грешка на Куртоа. Винисиус се разписа в 21-ата минута, а в 36-ата изравни резултата след подарък на Алисон. В началото на втората част Милитао отбеляза трети гол за гостите и Реал стигна до пълен обрат. Мъките на Ливърпул продължиха и Карим Бензема се разписа в 55-ата минута. Французинът увеличи сметката си в 67-ата минута, което съвсем отчая домакините.

Ливърпул стартира много агресивно двубой и с постоянна преса дълбоко в полето на съперника. Това доведе до грешка в опасна зона още в самото начало. Топката бе открадната от Камавинга и стигна до Гакпо в наказателното поле, но нидерландският национал пропиля възможността. Той се подхлъзна и не може да намери Салах или да стреля.

Силният старт на мърсисайдци доведе до гол още в четвъртата минута. Атаката на домакините започна от Александър-Арнолд и мина през Байчетич преди топката да стигне до Салах. Той напредна отдясно и с великолепно подаване намери Нунес, а уругваецът завърши блестящо с удар с пета.

Тимът на Юрген Клоп играеше уверено и доминираше. Постепенно Реал започна да вижда топката малко повече и стигна до първата си възможност в 12-ата минута, когато удар на Родриго бе блокиран. Секунди по-късно Салах се разходи през защитата на съперника в наказателното поле, но накрая стреля покрай вратата.

Египтянинът обаче получи подарък и този път не сбърка. В 14-ата минута Куртоа не се справи с върната към него топка от Карвахал. Топката се удари в коляното на вратаря и отиде на крака на Салах, който я прати в мрежата и Ливърпул поведе с два гола. Куртоа, който направи поредица от фантастични спасявания в Шампионската лига миналия сезон, а част от тях бяха на финала срещу Ливърпул, този път допусна фатална грешка. С това попадение Салах изпревари Стивън Джерард и стана най-резултатният футболист на Ливърпул в евротурнирите с 42 гола.

Реал Мадрид е един от малкото отбори, които не биха се стъписали при подобно развитие на "Анфийлд". Играчите на Анчелоти го показаха и бързо се върнаха в мача след блестящо индивидуално изпълнение на Винисиус. Бразилецът великолепно насочи топката в долния ляв ъгъл на Алисон.

Попадението за кратко обърка мърсисайдци и Винисиус получи нова възможност. При бърза атака той бе изведен на отлична позиция. Той обаче се поколеба какво да направи и сбърка, като прати топката във Ван Дайк. Отговорът на Ливърпул бе ситуация, в която бе много близо до нов гол. Салах получи топката в наказателното поле от Хендерсън и се завъртя, но не успя да отправи удар. След него Нунес направи опит, но топката бе блокирана в близост до голлинията, а накрая Милитао я изчисти.

Винисиус вече се е превърнал в кошмар за мърсисайдци, а в 36-ата добави още един неприятен спомен за домакините. Топката бе върната към Алисон и той в опита си да изчисти уцели нападателя на съперника и топката се озова в мрежата, а резултатът бе изравнен.

Пресата на Ливърпул създаваше сериозни проблеми на Реал, но и защитата на "червените" изпитваше проблеми. В самия край на първата част контраатака на испанците можеше да доведе доведе до нов гол. Родриго получи топката от Винисиус на прекрасна позиция пред вратата. Той се забави и позволи на Робъртсън да се намеси, което предотврати попадението.

Тимът на Анчелоти започна блестящо второто полувреме. Пробив на Винисиус накара Гомес да го фаулира. Последва центриране на Модрич и удар с глава на Милитао, който бе оставен непокрит. Бранителят се разписа и Реал поведе много бързо след почивката. Това бе първият гол на Милитао от април 2019 г., когато се екипа на Порто се разписа отново срещу Ливърпул.

Мърсисайдци тъкмо започнаха да се съвземат от шока на ранния гол и отново да атакуват, когато защитата им отново ги провали. В 55-ата минута Бензема получи топката в наказателното поле. Французинът не отправи силен удар, но топката се отклони в крака на Джо Гомес и не остави шансове на Алисон, който вече се беше хвърлил.

"Белите" имаха тотален контрол през второто полувреме и в 67-ата минута стигнаха до пети гол. Модрич проби през центъра и подаде на Винисиус, а той пусна към Бензема. Французинът демонстрира хладнокръвие, като забави удара, заобиколи Алисон и прати топката в мрежата.

Този гол съвсем пречупи Ливърпул, който вече не вярваше, че може да вземе нещо от мача. Въпреки това домакините продължиха да опитват. В 70-ата минута влезлият като резерва Фирмино отклони топката след ъглов удар, но след рикошет топката отиде в ръцете на Куртоа. Постепенно мърсисайдци се предадоха и трябваше да признаят класата на съперника.

ЛИВЪРПУЛ - РЕАЛ МАДРИД 2:5

1:0 - Нунес 4'
2:0 - Салах 14'
2:1 - Винисиус 21'
2:2 - Винисиус 36'
2:3 - Милитао 47'
2:4 - Бензема 55'
2:5 - Бензема 67'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация