Наполи загатна, че освен Скудетото ще иска да прибере в Неапол и Ушатата

23:45
Наполи загатна, че освен Скудетото ще иска да прибере в Неапол и Ушатата

Отборът на Наполи пренесе добрата си форма от Серия "А" и в Шампионската лига и спечели с 2:0 първия двубой с Айнтрахт (Франкфурт) в Германия от 1/8-финалите на Шампионската лига. Неаполитанците показаха класа и наложиха волята си с попадения на Виктор Осимен в 40-ата и Джовани Ди Лоренцо в 65-ата минута. Гостите можеха да спечелят и по-убедително, тъй като пропуснаха и дузпа чрез Хвича Кварацхелия в 36-ата минута, а и още един техен гол не бе признат заради засада. Домакините пък завършиха мача в намален състав, след като Рандал Коло Муани получи червен картон в 58-ата минута, а по-лошото е, че ще пропусне и реванша.

Треньорът на домакините Оливер Гласнер заложи на триото Йеспер Лундстрьом, Марио Гьотце и Рандал Коло Муани в предни позиции. Аурелио Бута и Филип Макс бяха в ролята на халф-бекове, а в средата на терена си партнираха Даичи Камада и Джибрил Соу. 

За гостите Лучано Спалети бе избрал Виктор Осимен, Ървинг Лосано и Хвича Кварацхелия да бъдат атакуващото трио, а в халфовата линия действаха Станислав Лоботка, Пьотър Жиелински и Андре-Франк Замбо Ангиса.

Първата по-опасна атака в мача бе за домакините. В 5-ата минута топката се озова в Коло Муани в наказателното поле и той стреля от малък ъгъл, но покрай вратата.

Минута по-късно Линдстрьом опита остро подаване и топката от крака на Ким Мин-Жае се насочи към вратата, но Мерет внимаваше и уверено улови.

В 10-ата минута Марио Гьотце реши да пробва интересен изстрел от воле на една изчистена топка, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 12-тата минута Рандал Коло Муани се строполи в наказателното поле, след като опита да се провре между няколко играчи на съперника, но реферът не видя основание да посочи бялата точка.

Наполи обаче удържа първоначалния натиск на германците и в 18-ата минута бе близо до гола. Тогава при един коварен корнер на първата греда Даичи Камада за малко да отклони топката в собствената си врата, но Кевин Трап спаси. При последвалия опит за добавка госите претендираха за игра с ръка, но не получиха дузпа.

Минута след това Кварацхелия пробва много хубав шут от дистанция и отново Трап трябваше да се намесва решително, за да опази вратата си.

В 34-тата минута Наполи организира страхотна атака, Лосано бе изведен на стрелкова позиция, но ударът му се отби от гредата. Топката обаче стигна до Осимен, който бе изритан от Бута на границата на наказателното поле и съдията отсъди дузпа за гостите. Кварацхелия се нае да изпълни наказателния удар, но Кевин Трап спаси.

В 40-ата минута резултатът все пак бе открит от италианския тим, който организира контраатака, Лосано подаде перфектен пас към Виктор Осимен в близост до вратата, а нападателят засече топката за 0:1.

Само минута по-късно нигериецът можеше да удвои головата си сметка. По почти идентичен начин той отбеляза втори гол във вратата на съперника, но този път бе в засада и попадението не бе признато.

В 45-ата минута Осимен отново получи възможност да обстрелва вратата на домакините, овладявайки дълъг пас на Кварацхелия, но този път изстрелът му мина встрани от целта.

Второто полувреме отново започна с по-добра игра на Наполи. В 55-ата минута Ървинг Лосано отправи силен удар към вратата, като отново Трап бе последна преграда пред гола.

След това в 56-ата минута вратарят на домакините отново трябваше да се намесва решително, за да блокира удар на откъсналия се Кварацхелия.

В 58-ата минута положението за Айнтрахт стана още по-лошо, след като Рандал Коло Муани получи директен червен картон, след като настъпи Замбо Ангиса при борба за една спорна топка.

Наполи бързо се възползва от ситуацията и удвои преднината си. В 65-ата минута Кварацхелия получи в наказателното поле и елегантно с пета върна за Ди Лоренцо, който с удар по земя прати топката в далечния ъгъл на вратата за 0:2.

В 71-вата минута Замбо Ангиса бе изведен в близост до вратата, но в първия момент падна на земята и изглеждаше, че опасността е свършила.  Халфът обаче от паднало положение успя да стреля към вратата и кълбото мина опасно близо до гредата.

Айнтрахт организира една от малкото си атаки за второто полувреме в 81-вата минута, когато Камада получи на добра позиция и отправи точен, но слаб удар, който не затрудни Мерет.

Веднага след това последва контра на гостите и Виктор Осимен стигна до изстрел към вратата от малък ъгъл, който бе спасен от Трап.

В 88-ата минута Джовани Симеоне обстрелва с глава вратата на Трап, но не затрудни твърде много вратаря.

В добавеното време Симеоне имаше втори шанс да тества рефлексите на Трап, но отново стражът на домакините спечели дуела помежду им.

Все пак Наполи постигна отлична турнирна победа като гост и свърши половината от работата си по класирането си за следващата фаза. За Айнтрахт остава да се надява на някакъв фамозен обрат на "Диего Марадона", за да продължи напред.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация