Григор Димитров не се затрудни срещу квалификант на старта в Марсилия

18:25
Григор Димитров не се затрудни срещу квалификант на старта в Марсилия

Григор Димитров започна фантастично участието си на ATP 250 турнира в Марсилия. Поставеният под №4 българин се класира за четвъртфиналите след убдителна победа над световния №116 Хайс Брауер с 6-3, 6-2 след малко повече от час игра. По този начин Гришо прекъсна негативната си серия в Марсилия, записвайки първи успех при едва третото си участие в надпреварата. Димитров не даде много големи шансове на съперника си, който тръгна от квалификациите.

В първата част Димитров успя да реализира пробив в четвъртия гейм, повеждайки с 3:1. Веднага след това българинът спаси точка за връщане на пробива, а агресивната игра на Брауер на моменти му носеше успехи. Димитров обаче не допусна изненада и сервираше за сета при 5:3. Българинът отново спаси точка за пробив и затвори първата част след 34 минути.

Последва идентичен развой и на втория сет, като българинът проби в третия гейм и това му донесе ключово предимство. Димитров реализира още един пробив, който дойде в седмия гейм и така поведе с 5:2. На своето подаване Димитров спечели гейма на нула и сложи край на срещата.

В четвъртфиналите българинът ще се изправи срещу Александър Бублик от Казахстан (№50). Той победи представителят на домакините Грегоар Барер с 6:4, 6:2. Дотук Димитров и Бублик са се срещали четири пъти, а балансът е 2:2. Българинът загуби първите два мача, но след това записа чисти победи в Синсинати 2021 и Индиън Уелс през миналата година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация