Янчев: Класиране в Европа е напълно постижима цел

17:39
Янчев: Класиране в Европа е напълно постижима цел

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев даде пресконференция преди домакинството на Арда от 21-ия кръг на efbet Лига. „Червените“ посрещат Арда Кърджали на стадион „Витоша“ в Бистрица в събота от 12:30 ч.

„В утрешния ден ни очаква доста оспорван двубой срещу много добър отбор с добър треньор начело, който доказа своята работа през последните години. Арда е един отбор, който афишира своите цели, има едно спокойствие при тях. Постигнаха две победи в първите два мача. Всичко зависи от нас. Изцяло концентриран съм върху нашите състезатели“, започна Янчев.

„Неприятна загуба от Ботев Враца, не искам да повтарям начина, по който подходихме в началото на мача. След гола, който допуснахме, променихме лицето си, но беше късно. Изпуснахме дузпа и много положения. Всичко зависи от нашия подход“, продължи той.

„Отборите, които е водил Александър Тунчев, показват добро лице и облик. Един млад специалист, който направи успешна кариера. Със сигурност се е повлиял от треньорите, с които е работил, на които е бил помощник“, заяви наставникът на „червените“ за колегата си от Арда.

„Целта ни е да се класираме в Европа за първи път. Имаме открита цел, имаме нужната организация, условия за работа, селекция. Тази цел е напълно реална. Не се изхвърляме в нашите мечти. На трето място сме, участваме все още в Купата на България“, каза още специалистът.

„Периодът, в който се намираме, много трудно може да се привлече централен нападател. Алекс Колев се контузи и сега оставаме само с Евгений Сердюк, който трябва да се превърне в основен реализатор. Имаме няколко момчета от втория отбор, които можем да качим. Процесът е отворен. Обратно, ако някой не се представя добре, ще бъде свален в дублиращия отбор. Доколкото знам, няма да привличаме Андрей Гълъбинов“, коментира Тодор Янчев.

„Карлос Охене се възстанови от контузия, очакваме да набере необходимата подготовка. До няколко седмици на линия ще е Стив Фуртадо“, разкри треньорът на ЦСКА 1948.

„Забелязва се смяна на поколенията при треньорите. Нашето време като играчи мина. Нещо нормално е този кръговрат в житейския път. Може би е съвпадение, че с по-голямата част сме бивши съотборници в ЦСКА. Радва ме, че има много такива, които борят отбори от първенството. С тези съотборници, с които съм работил на терена, са били отговорни към тренировъчния процес, бяха отговорни. Когато си отговорен играч, виждаш, че някои неща ги правиш и като треньор. Лично аз, съм се поставял и на други места“, заяви той.

„Спомням си периода, в който играх рамо до рамо с Ивайло Чочев. Давах му наставления, той бързо попиваше и сформирахме добър тандем в средата на терена. Сега се радвам, че отново мога да работя с него. Малко по-различни са ни функциите, но това е напълно нормално“, завърши Тодор Янчев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация