Звездата на Кристиано отново заблестя силно от далечна Саудитска Арабия (видео)

19:44
Звездата на Кристиано отново заблестя силно от далечна Саудитска Арабия (видео)

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо изигра пореден силен мач за новия си отбор Ал Насър Рияд, за който отбеляза хеттрик при победата с 3:0 над Дамак като гост. Португалецът реализира три гола само в рамките на първото полувреме. Той откри резултата, след като бе точен от дузпа в 18-ата минута. Четири минути след това удвои, след като получи от Ал Ганам и с нисък удар от границата на наказателното поле прати топката в десния ъгъл за 0:2. Минута преди почивката хеттрикът бе факт. Този път Кристиано получи около точката за изпълнение на дузпа и нямаше как да сгреши от тази позиция.

В 67-ата минута Роналдо прати топката във вратата на съперника за четвърти път, но попадението му бе отменено заради засада. До края нови голове нямаше. 

Така CR7 регистрира 62-рия хеттрик в кариерата си. Интересното е, че първите 30 от тях бяха записани преди 30-ата година на португалеца, а след това той има вече 32 такива. В предишните си три мача Роналдо допринесе за девет гола на Ал-Насър, след като реализира седем попадения и направи две асистенции. Последните десет гола на отбора изобщо бяха белязани от попаденията или асистенциите на бившия играч на Манчестър Юнайтед. 

Ал-Насър продължава да бъде лидер в саудитската лига, имайки аванс от две точки пред Ал-Итихад и три пред Ал-Шабаб. Шампионът Ал-Хилал изостава на цели 11 точки, но е и с три мача по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация