1-1 за Барса в мадридското дерби между Реал и Атлетико

21:48
1-1 за Барса в мадридското дерби между Реал и Атлетико

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха 1:1 в голямото дерби от 23-тия кръг на Ла Лига. Хосе Хименес отбеляза за тима на Диего Симеоне в 78-ата минута, а юношата на "лос бланкос" Алваро Родгигес изравни в 85-ата минута. В 64-тата минута с пресилен директен червен картон пък бе изгонен футболистът на Атлетико Анхел Кореа. 

С равенството Реал Мадрид записа нова грешна стъпка в първенството и е на седем точки от лидера Барселона, като при победа на каталунците над Алмерия утре разликата ще набъбне на цели 10 точки. Атлетико остава на 4-о място в класирането с 42 точки, като тимът на Симеоне е непобеден в седем поредни мача за първенството.

Реал влезе в дербито в отлично настроение, след като имаше пет поредни победи във всички турнири, след като през седмицата разби с 5:2 Ливърпул като гост в Шампионската лига. За отбора на Карло Анчелоти не играха контузените Дейвид Алаба, Ферлан Менди и Родриго.

Реал излезе в обичайната си формация 4-3-3, като Марко Асенсио замени Родриго и  партнираше на Карим Бензема и Винисиус в атаката на “лос бланкос”.  В сравнение с триумфа срещу Ливърпул, в средата на терена Тони Кроос и Дани Себайос играеха вместо Лука Модрич и Едуардо Камавинга. Начо пък бе на мястото на контузилия се срещу мърсисайдци Дейвид Алаба.

Атлетико Мадрид също се намираше в добра форма, след като преди мача имаше две поредни победи в Ла Лига и четири успеха в последните си 5 срещи за първенството. Диего Симеоне нямаше да може да използва контузените Родриго де Пол и Серхио Регилон. Мачът бе исторически за наставника на Атлетико, като това бе 612 двубой за аржентинеца начело на "дюшекчиите", като с това той изравни постижението на покойния Луис Арагонес, който обаче има толкова срещи като треньор на различни отбори. Симеоне се превърна и в треньора с най-много мачове начело на един клуб в цялата история на Ла Лига.

Аржентинецът също бе направил някои промени в сравнение с победата над Атлетик Билбао миналия кръг. Стефан Савич партнираше на Марио Ермосо в центъра на отбраната на тима, а Пабло Бариос замени Родриго де Пол. Яник Ферейра-Караско пък играеше с Гризман в атаката на Атлетико на мястото на Анхел Кореа, а Саул пък  действаше по лявото крило.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалата легенда на Реал Мадрид Амансио, като играчите на Реал позираха с всички трофеи, спечелени от него. В 4-ата минута дойде първият корнер за "лос бланкос", като Тони Кроос центрира, но сънародникът му Антонио Рюдигер стреля неточно с глава. Четири минути по-късно Яник Ферейра-Караско стреля от пряк свободен удар, но шутът му премина встрани от вратата на Куртоа. Минута по-късно дойде първият точен удар в мача. Марко Асенсио отправи добър далечен удар, но Ян Облак изби. В 11-ата минута пък Едер Милитао центрира добре, но шутът на Карим Бензема бе неточен. По-добрата игра на Реал продължи, след като в 15-ата минута Винисиус направи характерен за него опасен пробив, но шутът му бе блокиран.

В 22-рата минута дойде и първият точен шут за Атлетико Мадрид. Яник Ферейра-Караско стреля, но Куртоа изби. Минута по-късно левият краен защитник на гостите Рейнилдо усука коляното си и бе заменен принудително от Хосе Хименес. В 28-ата минута Куртоа не се намеси добре и последва корнер за Атлетико. От последвалия корнер Яник Ферейра-Караско центира опасно, но влезлият Хименес пропусна да насочи топката във вратата на Реал. Последваха няколко удара на Винисиус, Валверде и Бензема, но нито един от тях не затрудни Ян Облак. Така при нулево равенство завърши първата част.

След почивката Чоло Симеоне предприе рокада и пусна Анхел Кореа на мястото на Пабло Бариос. Пет минути след подновяването на играта Винисиус проби опасно и подаде на Бензема, но французинът не успя да нанесе удар.  Най-добрата възможност за Атлетико дойде в 61-вата минута. Яник Караско излъга няколко защитници на Реал и подаде към Антоан Гризман, който стреля от дъгата на наказателното поле, като топката мина на сантиметри от вратата. Две минути по-късно пък Феде Валверде отправи опасен далечен удар, но бе неточен. 

Карло Анчелоти очевидно бе видял достатъчно и предприе тройна смяна. Модрич, Камавинга и Чуамени замениха Себайос, Кроос и Асенсио. В 64-тата минута дойде ключов момент в мача.  Влезлият на почивката Анхел Кореа удари с лакът в стомаха Антонио Рюдигер, който веднага се строполи на земята. Главният рефер Хесус Хил Мансано не се поколеба и веднага изгони футболиста на Атлетико, като футболистите на "дюшекчиите" и наставникът им Диего Симеоне бурно оспорваха решението.

В 78-ата минута Атлетико нанесе своя удар. Антоан Гризман центрира от пряк свободен удар и влезлият като резерва през първото полувреме Хосе Хименес се извиси и вкара с глава за тима си, хвърляйки в шок "Бернабеу" - 0:1. 

От Реал реагираха като ужилени на попадението. Последователно резервите Чуамени и Камавинга тестваха с удари Облак, но вратарят на Атлети успя да избие. От последвалия корнер обаче Лука Модрич центрира и влезлият като резерва 18-годишен юноша на Реал Алваро Родригес вкара с глава за 1:1. До края на срещата последва хаотичен натиск на домакините, но те така и не успяха да вкарат отново и мачът завърши при равен резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация