Тридесет и шест удара и само един гол на Хофе - Борусия Дортмунд (видео)

22:07
Тридесет и шест удара и само един гол на Хофе - Борусия Дортмунд (видео)

Борусия Дортмунд спечели трудно с 1:0 успеха като гост на Хофенхайм и с победата поне временно се откъсна на върха в класирането от Байерн (Мюнхен) и Унион (Берлин). Единственото попадение отбеляза Юлиан Брант в 43-тата минута.

Първито полувреме премина изцяло под контрола на Борусия. В 9-ата минута опасен удар на Марко Ройс бе блокиран. В 30-ата минута титулярният защитник на Хофенхайм Озан Кабак се контузи и бе заменен принудително. Това сякаш обърка домакините и последваха редица положения за Дортмунд. В 33-тата минута Себастиан Алер получи топката след центриране, излъга няколко защитници и стреля опасно, но ударът му бе избит от вратаря на Хофе Оливер Бауман в корнер.  След корнера последва нов удар на Алер от непосредствена близост, като стражът на домакините отново спаси 100% гол. След няколко минути Емре Джан също тества Бауман с далечен шут, но вратарят пак изби в ъглов удар. При последвалия корнер пак Бауман се намеси, за да запази вратата си суха.

В 43-тата минута обаче логичното се случи и Дортмунд поведе след поредното статично положение. Марко Ройс центрира  от пряк свободен удар и Юлиан Брант откри резултата с глава за 0:1. В края на полувремето последва и опасен удар на Мариус Волф, който бе неточен.

В 56-ата минута гол за Дортмунд бе отменен. След добра контраатака Юлиан Брант пусна към Мариус Волф, който отбеляза със страхотен удар. След консултация с ВАР обаче, главният съдия забеляза нарушение преди попадението Нико Шлотербек срещу Иляс Бебу и така голът бе отменен. Последва опасен удар на Андрей Крамарич, но Грегор Кобел изби.

Десетина минути по-късно Рафаел Герейро от Дортмунд стреля опасно, но Бауман изби. Последваха добри минути за Хофенхайм като първо Кристоф Баумгартнер стреля опасно, но швейцарският страж на Борусия изби в корнер. В 70-ата минута  опасен удар на Крамарич бе блокиран, а само две минути по-късно Каспер Долберг стреля, но Кобел отново спаси. Пет минути преди края на редовното време пък резервата Аслани от домакините бе неточен с глава. В края на мача Джуд Белингам пропусна да увеличи преднината на Дортмунд, като ударът му бе отбит от Бауман и се удари в гредата.

Така Борусия Дортмунд записа седма поредна победа в Бундеслигата и десета последователна във всички турнири, като заема първата позиция в таблицата. За Хофенхайм пък това бе пета поредна загуба в първенството, като тимът няма победа от 12 мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация